'CIA, Fransa seçimlerinde casusluk yaptı'

Fransız basını, CIA'in desteğiyle Fransa’da 2012'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili casusluk faaliyeti yürüttüğünü yazdı.

banner279
17 Şubat 2017 Cuma 08:45
'CIA, Fransa seçimlerinde casusluk yaptı'

Fransa’da çıkan Liberation gazetesi ve haber sitesi Mediapart, Wikileaks belgelerine dayanarak verdiği haberde, Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütünün (CIA), Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA), desteğiyle Fransa’da 2012 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili casusluk faaliyeti yürüttüğünü yazdı. Wikileaks belgelerine dayandırılarak verilen haberde, CIA’in seçimlerden önce adaylarla ilgili önemli casusluk faaliyetinde bulunduğu bildirildi.

CIA'DEN SARKOZY KAZANAMAYACAK TAHMİNİ
Siyasi partilerin ve adayların, CIA’in ajanları tarafından izlendiği ve teknik takibe alındığı belirtilen haberde, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2012 yılında yeniden seçimi kazanamayacağı tahmininde bulunan CIA’in, Sarkozy’nin danışmaları ile gizli görüşmeleri ile diğer adaylarla ilgili yorumlarının kayıt altına alındığını gösteren belgeler bulunduğu vurgulandı.

SEÇİM PLANLARINA ULAŞTILAR İDDİASI
Sarkozy’nin stratejik seçim planlarına CIA tarafından ulaşıldığına değinilen haberde, yine Sarkozy’nin partisi içinde bu planlara yönelik yorumların ABD’deki siyasi karar mekanizmalarının seçim sonucunu değerlendirmeleri için rapor haline getirildiği ifade edildi.

ADAYLARIN ABD GÖRÜŞÜ ARAŞTIRILMIŞ
Adayların ABD ile ilgili siyasi görüşlerinin CIA raporlarında yer aldığına işaret edilen haberde,  adayların mali kaynaklarının da ayrıntılı bir biçimde gizli servisin takibi altında olduğu belirtildi. Liberation ve Mediapart, CIA’in söz konusu operasyonlarına 10 Kasım 2011’de başlayıp, 2012 yılında Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenen iki turlu seçimin ardından da bir süre devam ettiğini kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287