KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Eide ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.

banner279
24 Temmuz 2017 Pazartesi 20:28
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Eide ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Crans Montana’da düzenlenen Kıbrıs Konferansı’nın ardından ilk kez Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü. Kıbrıs Konferansı’nın ardından bugün liderlerle ayrı ayrı görüşen Eide, ikili görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile zorlu bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, “Yakın bir gelecekte Kıbrıs müzakerelerine ilişkin herhangi bir gelişme beklemiyorum” ifadelerini kullandı.

Crans Montana’daki sorunun Birleşmiş Milletler’in önerisi olan nihai anlaşma olabilmesi için bütün konuların pakete konulamaması olduğunu belirten Eide, bunun Genel Sekreteri üzdüğünü ancak ne zaman istenirse Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki iki tarafa yardımcı olmaya hazır olduğunu yineledi. Kendisinin her iki tarafla da istişareleri sürdürerek olası gelişmeleri raporlamaya devam edeceğini ifade eden Eide, Genel Sekreterin de taraflardan değerlendirme yaparak karar vermelerini beklediğini ifade etti. Sürecin yeniden yapılandırılabilmesi için tarafların görüşlerinin harmanlanmasına çalışılacağını ancak bunun zor olacağını söyleyen Eide, buna rağmen Birleşmiş Milletler’in her iki tarafın da talep etmesi halinde BM parametrelerini uygulamaya hazır olduğunu kaydetti. Özel Danışman Eide, her iki tarafın da Crans Montana’da ciddi öneriler sunduğunu ve çaba sarf ettiğini dile getirerek, “Ancak var olan karşılıklı güven eksikliği sonuca ulaşılmasına olumsuz etki etti” dedi.

(Emir Abdurrahman Bulut /İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287