Merkel kıvırdı !

Daha önce eşcinsel evliliğe "hayır" diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, genel seçimler öncesi 180 derecelik bir dönüş yaptı.

banner279
27 Haziran 2017 Salı 13:24
Merkel kıvırdı !

Daha önce eşcinsel evliliğe "hayır" diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, genel seçimler öncesi 180 derecelik bir dönüş yaptı.

Almanya’da eşcinsellerin evlenmesi ve çocuk sahibi olmaları, 24 Eylülde yapılacak genel seçimlerin önemli maddesi haline geldi. Cem Özdemir’in eş başkanı olduğu Yeşiller Partisinin seçim programına aldığı eşcinsel evliliğe Sosyal Demokrat Parti (SPD) de destek verirken, Başbakan Angela Merkel’in partisi de eşcinsel evliliklere yeşil ışık yaktı. Başbakan Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) daha önce eşcinsel evliliğe kesin olarak "hayır" derken, şimdi ise konunun vicdani zeminde yürütülmesinden yana olduğu açıklamasını yaptı. Berlin’de bir kadın dergisinin toplantısında konuşan Başbakan Merkel, eşcinsel çiftlerin de heteroseksüel çiftlerle aynı değerlere bağlılık duyabileceklerini söyledi.

(Mehmet Koca / İHA)

Son Güncelleme: 27.06.2017 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287