Rus uçakları Suriye’de hastaneyi bombaladı: 6 ölü

Rus savaş uçaklarının, Suriye’de Dera yakınlarında bir hastaneyi bombalaması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

banner279
14 Şubat 2017 Salı 17:19
Rus uçakları Suriye’de hastaneyi bombaladı: 6 ölü

Rus savaş uçaklarının, Suriye’de Dera yakınlarında bir hastaneyi bombalaması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rus savaş uçakları Dera’nın Menşiye bölgesinde bir hastaneyi bombaladı. 6 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı saldırıda, hastane hizmete kapatıldı. Bombardıman sebebiyle şehre su sağlayan bir barajın da tahrip olduğu öğrenildi. Muhalif güçlerin Suriye rejim güçleriyle girdikleri çatışmada Menşiye Mahallesi’nde ilerleme kaydetmesi üzerine Rus güçlerinin tepki olarak muhalif güçleri hedef aldığı ancak, bombardımandan Dera civarındaki bütün mahallelerin ve baraj yolunun da etkilendiği kaydedildi.

Suriye rejim güçleri Dera civarındaki mahalleleri, baraj yolunu ve birçok sığınmacının bulunduğu kasabanın doğu kısımlarını da bombaladı. Bombardıman sebebiyle mülteciler Ürdün sınırına doğru ilerlemeye başladı. Aktivistler, Lübnan Hizbullah’ının da bu saldırıda yer aldığını, “fil” adı verdikleri mahalli yapım karadan karaya atılan ve varil bombası etkisi yapan roketler kullandığını söylediler.

Son Güncelleme: 14.02.2017 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287