4 ilde daha eğitime ara verildi

Konya, Samsun, Bolu ve Sakarya’daki bazı okullarda olumsuz hava şartları nedeniyle, eğitime 9 Ocak Pazartesi günü için ara verildi.

banner279
08 Ocak 2017 Pazar 18:17
4 ilde daha eğitime ara verildi

Konya, Samsun, Bolu ve Sakarya’daki bazı okullarda olumsuz hava şartları nedeniyle, eğitime 9 Ocak Pazartesi günü için ara verildi.

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak 2017 Pazartesi günü il merkezinde (Meram, Karatay, Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında hamileler, engelliler (harp malulü ve gazilerden yüzde 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar), gündüz kreş ve gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarındadır."

Öte yandan, yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Konya’nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.

SAMSUN’DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada İlkadım, Vezirköprü, Havza, Kavak, Çarşamba ve Asarcık ilçelerinde okulların olumsuz hava şartlarından dolayı 9 Ocak 2017 Pazartesi günü tatil olduğunu açıkladı. Vali Şahin ayrıca, aynı gün adı geçen ilçelerde çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını ifade etti.

BOLU’DA DA OKULLAR TATİL

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü Bolu merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de pazartesi günü izinli sayılacak.

Öte yandan özel eğitim rehabilitasyon merkezileri ile halk eğitim merkezleri de tatil edildi.

SAKARYA VALİLİĞİ EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİĞİNİ DUYURDU

Cuma gecesinden beri etkisini arttırarak yağan kar yağışı sonrası Sakarya Valiliği, 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde okulları tatil ettiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 08.01.2017 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287