LYS sonuçlarının açıklanması bekleniyor

Haziranın ilk haftasında zorlu maratondan çıkan öğrenciler, şimdi LYS sonuçlarının açıklanacağı saati merakla bekliyor.

banner279
11 Temmuz 2017 Salı 16:43

Haziranın ilk haftasında zorlu maratondan çıkan öğrenciler, şimdi LYS sonuçlarının açıklanacağı saati merakla bekliyor.

Pekiyi sınav sonuçları nasıl sorgulanacak? Öğrenciler sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulayabilecek. Sisteme giriş için ise T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih aşamasına geçecek. Hayalini kurdukları okullara gitmek isteyen gençler 18 Temmuz 2017 tarihinde üniversite tercihlerini yapmaya başlayacak. Bu süre 26 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

LYS puan türlerinin en az bir tanesi 180 puan ve üzerinde olan adaylar, ön lisans programlar ve lisans programlar için tercih işlemi gerçekleştirebilecek. 180 puanı alamamış olan adaylar ise ön lisans programları ve YGS puanları ile öğrenci kabul eden lisans programları için tercih işlemi yapabilecek.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287