Rektör Prof. Dr. Galip Akhan: "Tercihiniz İKÇÜ olsun"

İzmir’in Yenilikçi Devlet Üniversitesi İzmir KÂtip Çelebi Üniversitesi, Bu Yıl 35 Bölümde 2 Bin 69 Öğrenciyi Bünyesine Katmaya Hazırlanırken, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "tercihiniz İkçü Olsun" Dedi.

banner279
25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:08
Rektör Prof. Dr. Galip Akhan: "Tercihiniz İKÇÜ olsun"
İzmir’in yenilikçi devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bu yıl 35 bölümde 2 bin 69 öğrenciyi bünyesine katmaya hazırlanırken, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "Tercihiniz İKÇÜ olsun" dedi.
Tercih heyecanı yaşayan öğrencilere kapılarını açan İKÇÜ, ’Tanıtım Günleri’ ile öğrencilerin üniversite hayatına ilişkin merak ettiklerini yanıtlıyor. Fakülteler ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca 2 Ağustos’a kadar öğrencilere hizmet verecek tanıtım günlerine gelen öğrenciler, alanlarında uzman öğretim elemanlarıyla buluşuyor.
8 öğrenciye 1 öğretim görevlisi
Akademik hayatına 200 genç ile başlayan İKÇÜ’nün, bugün 7 bine yakın öğrencisiyle büyük bir aileye dönüştüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, 74’ü profesör, 89’u doçent olmak üzere 792 kişilik akademik kadroda 8 öğrenciye 1 öğretim görevlisinin düştüğünü söyledi. Öğrencilerin mezunu olmaktan gurur duyacakları bir İKÇÜ için el birliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Akhan, 100’ün üstünde laboratuvarı, 150’yi aşkın dersliğiyle teknolojik alt yapılarını, eğitim sürecine yansıttıklarını kaydetti.
Ebeveyn desteği önemli
Ebeveynlerin tercih sürecindeki desteğinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akhan, “Öğrenci meslek seçiminde özgür bırakılmalı. Bir ömür boyu o meslekle birlikte yaşayacak olan gencin kendisidir. Aileler; başarılı, mutlu ve idealini kurdukları hayatı yakalayan evlatlar istiyorlarsa, onları bu dönemde serbest bırakmalıdır” diye konuştu.
“İstediklerinizi başa yazın”
Doğru tercih yapan öğrencinin açıkta kalma riskinin olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Akhan, “Aldığınız puan, seçeceğiniz üniversite ve meslek ne olursa olsun, asıl olan üniversite eğitiminde ve sonrasında mutlu ve keyifli bir hayat sürebilmektir. Seçmeyi düşündüğünüz mesleğin sizin ilgi ve yeteneklerinizle ne denli örtüşeceği sizin mesleki ve kişisel gelişiminize ne kadar katkı sağlayacağı önemlidir” dedi.
Öğrencilerin istemedikleri bölümleri üst sıralara yazmamalarını isteyen Prof. Dr. Akhan, “Öğrenciler için esas önemli olan; ne okumak istedikleri olmalıdır. O nedenle istek sırası göz önünde bulundurularak yapılan tercih, gençleri mesleklerinde başarılı bireyler yapar” şeklinde konuştu.
“Gençler geleceğimiz”
Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirten Prof. Dr. Akhan, bir yandan bu sıkıntılı sürecin geride kalması için uğraş verirken, diğer taraftan da üniversite adaylarına mümkün olan en iyi şekilde tavsiyelerde bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Akhan, “Gençler bizim geleceğimiz. Onların doğru tercih yaparak sevdikleri mesleğe sahip olmaları, bu ülkenin geleceğinin de teminatı olacaktır. Bizler de bu süreçte üzerimize düşen görevi en doğru şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287