Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz’da azaldı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak 172,6 seviyesinde gerçekleşti.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Temmuz ayı ’Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven...

banner279
22 Temmuz 2016 Cuma 14:47
Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz’da azaldı
Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak 172,6 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Temmuz ayı ’Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni (FHGE) açıkladı. Buna göre; 2016 yılı Temmuz ayında FHGE, bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak 172,6 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu FHGE’yi artış yönünde etkilerken, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE’yi azalış yönünde etkiledi.
İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre,son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlenerek devam ettiği görüldü. Son üç ayda hizmetlere olan talepteki artış yönlü değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin ise zayıfladığı gözlendi.
Son üç aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelere göre,bir önceki ayda artış bildirenler lehine olan seyrin azalış bildirenler lehine döndüğü gözlendi. Gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise bir önceki aya göre zayıfladığı görüldü.
Karlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda karlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme göre güçlendiği, gelecek üç ayda karlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı görüldü.
Rekabet gücüne ilişkin değerlendirmelere göre,son üç ayda yurtiçi piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin güçlendiği, yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin ise bir önceki dönem seviyelerinde devam ettiği görüldü. Gelecek üç ayda, yurtiçi piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olacağı yönündeki beklentilerin bir önceki dönem seviyelerinde devam ettiği, yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olacağı yönündeki beklentilerin ise zayıfladığı görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287