İhracat birim değer endeksi yüzde 0,1 arttı

İhracat birim değer endeksi haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 arttı.

banner279
10 Ağustos 2017 Perşembe 10:12
İhracat birim değer endeksi yüzde 0,1 arttı

İhracat birim değer endeksi haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Haziran ayı dış ticaret endekslerini açıklandı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 5,6 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 4,8, yakıtlarda yüzde 5,1 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 0,4 arttı. İhracat birim değer endeksi 2017 yılı ikinci çeyrekte bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 0,6 azaldı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YÜZDE 4,4 ARTTI

İthalat birim değer endeksi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 3,2 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 9,1, yakıtlarda yüzde 10,8 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 2,2 arttı. İthalat birim değer endeksi 2017 yılı ikinci çeyrekte bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 5,4 arttı.

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 2,2 ARTTI

İhracat miktar endeksi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 1, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2, yakıtlarda yüzde 14,3 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,5 arttı. İhracat miktar endeksi 2017 yılı ikinci çeyrekte bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 8 arttı.

İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 5,7 AZALDI

İthalat miktar endeksi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 24,8 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 11,7, yakıtlarda yüzde 1,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 15,4 azaldı. İthalat miktar endeksi 2017 yılı ikinci çeyrekte bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 3,8 arttı.

(İAH)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287