13. Bölge Eczacı Odası: “Darbenin her türlüsüne karşıyız”

13. Bölge Eczacı Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu’nca yapılan yazılı açıklama ile “Darbenin her türlüsüne karşıyız” denildi.Eczacı Odası Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, “15 Temmuz Cuma gecesi ülkemizde gözü...

banner279
22 Temmuz 2016 Cuma 14:52
13. Bölge Eczacı Odası: “Darbenin her türlüsüne karşıyız”
13. Bölge Eczacı Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu’nca yapılan yazılı açıklama ile “Darbenin her türlüsüne karşıyız” denildi.
Eczacı Odası Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, “15 Temmuz Cuma gecesi ülkemizde gözü dönmüş bir gurup cuntacının hain kalkışması sonucu, yüzlerce vatan evladı şehit edilmiş, cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmayanlar yaşanmış ve gazi meclisimiz bombalanmış, halkın hür iradesi hiçe sayılarak demokrasi tehdit edilmiştir. Bu süreçte aziz milletimiz darbeye karşı durarak, canları pahasına demokrasiyi ve ülke bütünlüğünü, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde savunmuş, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır” ifadelerine yer verildi.
Aziz milletimizin, siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin, canları pahasına vatanına sahip çıktığı bu ortamda, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından, bir meslek örgütü bilinciyle kesinlikle örtüşmeyen, ülkemizde görev yapan eczacıların görüş ve düşüncelerini ifade etmekten çok uzak, tam aksine eczacılık camiasını derinden yaralayan, talihsiz ve maksadını aşan yazılar yayınlandığı belirtilen açıklamada; “Söz konusu yazılar tarafımızdan ve eczacı camiasında tepkiyle karşılanmıştır. Bu vatanı korumak için milletin alın teri ile temin edilmiş teçhizatla, insanlarımızın acımasızca şehit edilmeleri karşısında tek kelime etmeyip; yaşananların acısı, şiddeti ve gözüdönmüşlüğünün sonucu olarak yaşanan birkaç münferit hadise üzerinden sözde hümanistlik yapmak samimiyetsiz ve duyarsız bir yaklaşımdır.
Demokrasi, millî irade, temel hak ve hürriyetler birinci öncelik olarak kabul eden ve bu milletin birer evladı olan bizler, söz konusu açıklamalardaki görüşlere asla katılmıyoruz. Nereden ve kimden gelirse gelsin; demokrasiye yapılacak her türlü darbe girişimini lanetlediğimizi bildirirken, bu hain darbe girişimi sırasında gözü dönmüş cunta yanlıları tarafından şehit edilen sivil halkımıza, asker ve polislerimize Allah ‘ tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.
Hadisenin yaşandığı andan itibaren bizler halkımıza ilaç temini noktasında hizmetlerimizi kesintiye uğratmaksızın sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz.
Ülkemizin normalleşmesi ve yaşanan bu ağır travmanın atlatılması sürecinde 13.Bölge Erzurum Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak bizlerin ve üyemiz olan bütün eczacıların, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğini, parlamenter siteme ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağımızı ve kimden gelirse gelsin darbelerin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287