AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan Basın Bayramı mesajı

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yeşilyurt mesajında basının özgür olabilmesi için demokrasinin olmasının şart olduğunu söyledi.İl Başkanı Yeşilyurt basın bayramı...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 20:02
AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan Basın Bayramı mesajı
Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yeşilyurt mesajında basının özgür olabilmesi için demokrasinin olmasının şart olduğunu söyledi.
İl Başkanı Yeşilyurt basın bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda demokrasi ve ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak basının demokrasinin güvencesi olduğunu ifade etti.15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin de bunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Yeşilyurt; basının özgür olabilmesi için demokrasinin şart olduğunu vurguladı. Türk basın tarihinde sansürün ortadan kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak kutlandığını belirten İl Başkanı Yeşilyurt, "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan düşünceyi açıklama ve haber alma özgürlüğünün en temel aracıdır. Basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, milli iradeye ve demokrasimize kast eden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, Milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır. Halkımızın yanında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Basınımızın bu basiretli tutumu takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde; tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyorum. İlimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287