El izleriyle kadına şiddete tepki gösterdiler

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi Kadınlar Komisyonu üyeleri, Eskişehir Devlet Hastanesi Poliklinik girişinde hazırladıkları “Kadına Şiddete Hayır” panosuna boyalı ellerini yapıştırarak ’kadına şiddete hayır’ işareti oluşturdular.Poliklinik...

banner279
28 Kasım 2016 Pazartesi 16:09
El izleriyle kadına şiddete tepki gösterdiler

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi Kadınlar Komisyonu üyeleri, Eskişehir Devlet Hastanesi Poliklinik girişinde hazırladıkları “Kadına Şiddete Hayır” panosuna boyalı ellerini yapıştırarak ’kadına şiddete hayır’ işareti oluşturdular.
Poliklinik içinde basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sosyal yaşamın her alanında yer alan kadınların, sağlık sisteminin de yüzde 70’lik bir bölümünü oluşturduğu söyledi. Köksal, sendikanın yetki aldığı dönemde sağlık alanında çalışan kadınların için bir kazanım elde ettiklerini sözlerine ekledi.
Eskişehir Sağlık Sen Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan da yaptığı konuşmada, sendika ve kadın komisyonu üyeleri olarak kadınlara ve kız çocuklarına yönetilmiş her türlü şiddete ‘Hayır’ demek ve toplumun her kesiminde oluşması gereken duyarlılığı ve dayanışmayı sergilemek için alanda olduklarını söyledi. Gülcan, “Toplumumuzdaki genel yargıya göre kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ile eş tutulmaktadır. Halbuki kadına yönelik şiddet kadınların fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olarak zarar görmeleri veya zarar görecekleri korkusuyla baskı ve tehdit altında bırakan ve sınırlandıran her türlü tutum ve davranıştır” dedi.

"YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETMELERİNİ SAĞLAMAMIZ GEREKİR"
Tüm toplumun ve yöneticilerin cinsiyetçi yaklaşımdan uzak, dayanışma içinde mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Gülcan, şunları söyledi:
“Aileler, evlatlarını yetiştirirken kız-erkek ayrımı yapmadan her çocuğa birey mantığıyla yaklaşmalı; çocuklarına eşit sevgi, saygı ve ilgi göstermelidir. Toplumdaki her birey bu yönde eğitilmeli ve kız çocukları için daha ailede başlayan cinsiyetçi baskı ortadan kaldırılmalı, kadınlarımızı sosyal çevresi ile dayanışma içinde tutmalı ve yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlamamız gerekir. 25 Kasım Kadın Şiddetine Hayır Gününde Sağlık-Sen üyeleri olarak ülkemizde yaşanan kadın hakları ihlallerine karşı herkesi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Mağdur olmuş kadınlarımız için de sendikamız bünyesinde her türlü yardımı yapmaya ve destek vermeye hazırız.”
Açıklamalardan sonra katılımcılar, Eskişehir Devlet Hastanesi Personel girişine asılan siyah renkli panoya, çeşitli renklerde boyadıkları ellerini yapıştırarak izlerini çıkarttılar.
 

Son Güncelleme: 28.11.2016 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287