Abdulkadir Yüksel’den darbe girişimine sert tepki

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Milli İradeye Pranganın Vurulamayacağını Söyledi.

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 16:47
Abdulkadir Yüksel’den darbe girişimine sert tepki
AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, milli iradeye pranganın vurulamayacağını söyledi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan demokrasi nöbeti kapsamında, demokrasi meydanında ki nöbete katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, “15 Temmuzun karanlığını 16 Temmuzun aydınlığına çeviren bu millettir” dedi.
Yüksel, milletin iradesine pranganın vurulamayacağını belirterek, “Milletimiz tarih yazıyor, destan yazıyor. Milli iradeye pranga vurulamayacağını, milletin iradesinin gasp edilemeyeceğini, kesin söz sahibinin millet olduğunu, hakimiyetin kayıtsız şartsız millet olduğunu biz parlamentoda haykırmaya devam ediyoruz, milletimizde meydanlarda haykırıyor. Bu millet son yüz yılda 3 önemli ruhu gerçekleştirdi. Bir 1915’teki Çanakkale ruhudur, ikincisi milli mücadele ruhudur, 15 Temmuzun karanlığını 16 Temmuzun aydınlığına çeviren de bu millettir. Gazi şehrimizin değerli asil evlatlarını da kutluyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara inildi. Bizimde siyasetçiler olarak, geçmişteki gibi kaderine razı olmak değil, meclise gidip milletin meclisini açık tuttuk. Milletin sesini kısmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Ölümü göze alarak mecliste bulunduk. Milletimiz meydanlarda tankları, topları, F-16’ları hiçe sayarak bir destan yazdılar. Bundan sonra inşallah artık darbe dönemleri kapanmıştır. Kimse artık böyle bir kalkışmaya cesaret edemeyecektir. Bu vatanı parçalamak isteyen bütün güçlerde bundan büyük bir ders çıkartmıştır. Dosta düşmana bir kahramanlık hikayesi sunduk. Bu tabloya bütün dünya hayran kaldı. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir mesajı gelinceye kadar meydanlarda olacağız. Bu demokrasi hepimizin biz burada bir siyasi parti olarak değil, elbette ki siyasi iktidar olarak ilk hedef bizdik. Ama neticede hedef milletti, topyekun milletin bertaraf edilmesiydi. Biz bunun karşısında durduk, bize destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.
Olağanüstü hal anayasal bir haktır
Olağanüstü hal’in anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Yüksel, “Bazı Avrupa ülkeleri bunu uyguluyor. Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa meclis bombalanıyor. 246 insanımız katlediliyor, tanklar, F-16’lar bomba yağdırıyor, bundan daha olağanüstü hal var mıdır, Elbette bunun karşısında devlet tedbirini alacaktır. Hükümet Olağanüstü hali bunun için ilan etmiştir. Bu teröristleri ayıklama mücadelesidir. İnşallah 3 aya bile kalmadan bu işin sonuçlarını göreceğiz. Toplum olarak rahatlayacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287