Alevi vatandaşlar Daragir ziyaretine çevre düzenlemesi istiyor

Araban ilçesindeki alevi vatandaşlar, Daragir ziyaretine çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyor.Araban ilçesindeki Alevi vatandaşlar, ilçeye bağlı Başpınar ile Karababa kırsal mahalleleri arasındaki Daragir Ziyareti’ne içme suyu, adaklık...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 12:41
Alevi vatandaşlar Daragir ziyaretine çevre düzenlemesi istiyor
Araban ilçesindeki alevi vatandaşlar, Daragir ziyaretine çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyor.
Araban ilçesindeki Alevi vatandaşlar, ilçeye bağlı Başpınar ile Karababa kırsal mahalleleri arasındaki Daragir Ziyareti’ne içme suyu, adaklık kesim yeri, lavabo ve çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor.
Araban ilçesine bağlı Başpınar kırsal mahallesinde yaşayan alevi vatandaşlardan Mulla Ali Demirci ile Hasan Demirci, ‘‘Atalarımız tarafından sık sık ziyaret edilerek, adaklar kesilen Başpınar ile Karababa kırsal mahallesini bir birine bağlayan iki kilometrelik karayolunun bulunduğu yere atalarımız Daragir Ziyareti adını vermişler. Atalarımızın gününden bugüne kadar alevi vatandaşlar olarak sık sık ziyaret ettiğimiz iki büyük meşe palamudu altında ve çevresinde bir araya gelerek adaklar kesip ziyaret etme geleneğini sürdürmekteyiz. Ancak, Daragir ziyaretinde içme suyu, adaklık kesim yeri, lavabo ve çevre düzenlemesi olmadığı için ziyaretlerimizi zorlukla gerçekleştirebiliyoruz. Arabanlı Alevi vatandaşlar olarak özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den bölgedeki alevi vatandaşların sık sık ziyaret edip adaklar kestiğimiz Daragir ziyaretine içme suyu, adaklık kesim yeri, lavabo ve çevre düzenlemesi yaptırmasını istiyoruz’’ diye konuştular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287