Tahmazoğlu, basın bayramını kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Dolayısıyla Yayınladığı Mesajda “türk Basınında Sansürün Kaldırılmasının 108. Yıldönümünü Kutlamanın Sevincini Yaşıyoruz” Dedi.

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 17:56
Tahmazoğlu, basın bayramını kutladı
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Türk basınında sansürün kaldırılmasının 108. yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
Tahmazoğlu, basın-yayın organlarının toplumun haber alma ihtiyacını karşılaması noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini belirttiği mesajında, “Çağdaş ve Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Basın-yayın kurumlarını ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın - yayın çalışanları ise bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Basın - yayın kuruluşları her anlamda (ekonomik, siyasi vb) bağımsız ve özgür olmadıkları, haberleri yorum katmadan, olduğu gibi ve tarafsız olarak halka aktarmadıkları sürece toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı olarak yapmış sayılmazlar. İşte bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Ülkemizde ve şehrimizde her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım” ifadelerine yer verdi.
’’Basın önemli bir sınav verdi’’
FETÖ’nün darbe girişiminde Türk Medyasının ve Gaziantep basınının önemli bir sınav verdiğine dikkati çeken Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Yaşanan darbe girişiminde halkın doğru yönlendirilmesi anlamında basınımız önemli bir sınav verdi. Halkın yönlendirilmesi anlamında darbecilerin yanında değil Milli İrade’nin yanında yer alan basın kuruluşlarını tebrik ve takdir ediyorum. Bu çerçevede şehrimizde faaliyet gösteren tüm basın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramını bir kez dada kutluyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287