İnternet Haber Siteleri Derneği Kuruldu

İHAD İnternet Haber Siteleri Derneği Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Genel Merkezi GEBZE olarak kuruldu

banner279
20 Mayıs 2017 Cumartesi 00:51
İnternet Haber Siteleri Derneği Kuruldu

www.ihad.org.tr dernek resmi web sitesi

İnternetin gelişmesi her eve , her cebe girmesiyle birlikte hizmet vermeye başlayan ve farklı olaylar hakkında gerek sözlü, gerek yazılı, gerekse görüntülü olarak haberler yayınlayan çok sayıda internet sitesi bulunuyor. 

Eskiden internet üzerinde haber konusunda hizmet veren çok fazla site yoktu artık hemen hemen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de internetin hayatımıza girmesi üzerine 1994 yılından itibaren birçok haber sitesi açılmıştır. 

İnternet haberciliğinin hayatımıza girmesi kullanıcıların aradıkları haberlere çok daha kısa sürede ulaşabilmelerine olanak tanımıştır. Bu yüzden gündemdeki haberler eski zamanlara göre çok daha kısa sürede çok daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Ayrıca sitelerdeki haberlere erişmek için herhangi bir şekilde zaman kısıtlaması da bulunmuyor. 

Günün her saati internet üzerinden haber hizmeti veren siteleri ziyaret etmek ve gündemdeki son dakika haberler hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.

İnternet haberciliği konusunda ülkemizde de hizmet veren onlarca, yüzlerce haber sitesi bulunuyor. Bu sitelerin sektörde kalıcı olmaları ve geniş bir haber sever kitlesine sahip olabilmesi için birçok konuya özen göstermeleri ve dikkatli olmaları gerekiyor. Eğer bu konu hakkında gereken özen gösterilmez ve alelade bir şekilde habercilik yapılırsa hem kişiler yanlış haberler hakkında kandırılmış olur, hem de yayın yapan siteler kısa sürede sektördeki yerlerini kaybederler. 

Bu yüzden hangi kategoride haber yapılıyor olursa olsun tüm internet sitelerinin mutlaka işlerinde özenli davranmaları gerekir. Haber sitelerinin en önemli özelliği şüphesiz objektif olmasıdır. 

Haber sitelerinde yer alan haberlerin tamamının mutlaka objektif olarak verilmesi gerekir. Çünkü tarafsız bir şekilde yapılan haberler de kamu oyunun haberler hakkında yanlış bilgilendirilmelerine neden olur. Ayrıca internet haberlerinin de mutlaka diğer haberler gibi güvenilir kaynaklardan elde edilerek yapılmış olması gerekir. 

Hatta bir haberin kaynağının güvenilir olması bile bazen haberin eksik bir şekilde hazırlanmasına neden olabilir. Bu yüzden çoğu zaman haberleri hazırlamadan önce birkaç kaynaktan teyit etmek ve doğrulamak gerekebilir. Haberlerle ilgili olarak dikkat edilmesi gereken başka bir konu ise elbette haberlerin güncel olarak yayınlanmasıdır. Ancak bu şekilde gündem haberleri online olarak kullanıcılara iletilebilir. 

İHAD | İnternet Haber Siteleri Derneği kaliteli haber sitelerini bir arada toplamak için kurulmuştur. Başvuru için www.ihad.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. İlerleyen günlerde İHAD hakkında basında geniş haberler olacak.

Son Güncelleme: 20.05.2017 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280