AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu: “Fetullah Gülen’i Türkiye’ye vermezler. Çünkü çok şey biliyor”

Zonguldak Platformu tarafından düzenlenen ve beş siyasi parti temsilcisinin katıldığı programda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Fetullah Gülen ile ilgili önemli bir iddiada bulundu. Çaturoğlu, “O’nu (Fetullah Gülen)...

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 01:36
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu: “Fetullah Gülen’i Türkiye’ye vermezler. Çünkü çok şey biliyor”
Zonguldak Platformu tarafından düzenlenen ve beş siyasi parti temsilcisinin katıldığı programda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Fetullah Gülen ile ilgili önemli bir iddiada bulundu. Çaturoğlu, “O’nu (Fetullah Gülen) bize vermeyecekler” dedi.
Zonguldak Platformu tarafından Madenci Anıtı önünde “Demokrasi Nöbeti” programı kapsamında program düzenlendi. Programda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Büyük konuşuyorum” diye sözlerine başladığı konuşmasında önemli iddialara yer verdi.
Büyük savaş planları yapıldığını öne süren Çaturoğlu, “Televizyonları açtığımızda Boğaz Köprüsü’nü gösteriyordu. Arkasından bunun bir darbe girişimi olduğu belli oldu. Hiç tereddüt etmeden halkı sokağa davet ettik. Ölürsek dedik adam gibi ölelim dedik, meydanlara halkımızla birlikte çıktık. Hiçkimse Türkiye’yi dize getireceğinin hesabını yapmasın. Olay büyük, oyun büyük. İleride büyük savaşlar planlanıyor. Türkiye kimin safında olursa, savaşı onlar kazanacak. Onun için Türkiye’ye boyun eğdirmeye, Türkiye’yi angaje etmeye uğraşıyorlar” dedi.
“FETÖ’yu istiyoruz ama vermeyecekler”
Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için dosyaların gönderildiğine dikkat çeken Çaturoğlu, ilginç bir iddiada bulundu. Gülen’in Pennsylvania’da bulunan bir hastanede öleceğini iddia eden Faruk Çaturoğlu, şöyle dedi:
“FETÖ’yü istiyoruz. Dosyayı gönderdik. Verirler mi, vermezler. Buradan büyük laf konuşuyorum. FETÖ’yü Türkiye’ye vermezler. Çünkü çok şey biliyor. Çünkü yaptığı işler sadece Türkiye ile alakalı değil dünyanın ülkesinde Türki Cumhuriyetleri de dahil, Afrika da dahil, Asya da dahil faaliyetleri var. Verirlerse ABD’ye ters olur. Konuşturulursa çok şeyler ortaya çıkar. Başka bir ülkeye gitmesine izin vermezler. Yavaş yavaş zehirlenecek, Pennsylvania’da bir hastanede ölecek. Ancak verirlerse tabut içerisinde cenazesini verirler. Bunu da buraya yazın, çok büyük konuşuyorum. Vermeyecekler. Ama ister versinler, ister vermesinler. Biz bu olaya karışan bütün darbecileri en ağır cezalarla cezalandırmaya halkımıza söz verdik ve cezalandıracağız.”
Siyasilerden halka “Birlik” çağrısı
AK Parti, CHP, MHP, BBP ve SP İl Başkanlarının katıldığı programa Zonguldak Valisi Ali Kaban ile AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve akademisyenler, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de eşlik etti.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programın açılış konuşmasını ise platform adına Batı Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas yaptı. Nas’ın ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri konuşma yaptı.
“Halkımız tarihi bir teşekkürü hak etti”
Zonguldak Valisi Ali Kaban ise darbe girişimi sonrasındaki süreci hatırlatarak halkın tarihi bir teşekkürü hak ettiğini söyledi. Kaban, şu ifadelere yer verdi:
“Geçen Pazar akşamı burada buluştuğumuzda henüz daha belli şeyler ortaya çıkmamıştı. Zaten hatırlarsanız tam bir hafta önce bu saatlerde bu karanlık ve sıkıntılı süreç başlamıştı. Tam bir hafta önce; bu gün de burada o bir haftanın bir türlü bilançosu olarak bir araya geldik. Bir hafta içerisindeki bütün bu toplanmaların, bu karanlığa karşı protestoların bir bütünü olarak bu kadar kalabalık, bu kadar yoğun bir katılımla bu gün burada buluştuk. Çok sıkıntılı bir darbe girişimi ve bir sıkıntılı süreci atlatmışız. Ama bir şey var o da bu gün burada toplanan insanımız, Türkiye’nin her yerinde toplanan insanımız, bu gün burada bir araya gelen bütün parti temsilcileri, askerlerimiz ve polislerimiz, bir tarafta bütün kadrosuyla üniversitemiz, memurlarımız ve halkımız sizler hepiniz büyük bir teşekkürü hakikaten tarih nezdinde hak etmiş insanlar olarak burada bulunuyorsunuz. Bundan sonra da bu teşekkür tarih tarafından zaman içerisinde sizlere iletilecektir”
“Halkımız kendi iradesine sahip çıkmıştır”
Akademik ve idari personel ile demokrasi nöbeti programına katılan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, halkın kendi iradesine sahip çıktığının altını çizdi. Üniversitenin de milletin yanında olduğunu ifade eden Rektör Özer şöyle dedi:
“BEÜ olarak bu terörist başı FETÖ/PDY yapılanmasının 15 Temmuz’da girişmiş olduğu darbe yapılanmasına karşı direnişimiz devam etmektedir. Toplumumuzla el ele, millet iradesine sahip çıkarak, üniversitemiz tüm süreçlerde aktif olarak yer almıştır. İlk defa Türk toplumu; başta Cumhurbaşkanımızın büyük iradesiyle meclisiyle, hükumetiyle, tüm siyasi partileriyle, tüm medyasıyla, tüm STK’larıyla halkımız kendi iradesine sahip çıkmıştır. Ortak bir tavır sergilemiştir. Biz de üniversite olarak milletimizin yanındayız. Milletimizin yanında, milletimizin iradesine karşı yapılan darbe girişimine kaşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gün çok güzel bir inisiyatif başlatıldı. Zonguldak’ta tüm kesimler bir araya gelerek ortak bir milli iradeye saygı gösterisi düzenliyorlar. Biz de BEÜ olarak tüm akademik ve idari personelimizle burada, iradeye saygı etkinliğinde buradayız. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”
Program, mehteran eşliğinde Valilik binası önüne gerçekleşen yürüyüş ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287