Depremzedelerin evlerinin yapımına başlandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören veya yıkılanlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapımına başladı.

banner279
21 Eylül 2017 Perşembe 13:10

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören veya yıkılanlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapımına başladı.

Ayvacık’ın Yukarıköy, Gülpınar, Çamkalabak ve Bektaş köylerinde temeli atılan 106 m2 büyüklüğündeki konutların yapımına başlandı. Depremde en çok hasarın meydana geldiği Yukarköy’de ilk etapta 116 konut, Gülpınar köyünün Kızılkeçili mahallesine 16, Çamkalabak köyüne 53 ve Bektaş köyünde de 20 konut yapılacak. Depremde evlerinde hasar meydana gelen ve konteyner evlerde kalan bölgedeki vatandaşlardan yeni evler için talep toplandı. Toplanan talepler komisyonda değerlendirildi ve 205 hak sahibi belirlendi. TOKİ tarafından ihale edilen evlerin yapımına depremin en çok etkilediği Yukarköy köyünden başlandı. TOKİ, 205 konutu 6 ay içerisinde tamamlayacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri, ilk 2 yılı ödemesiz, 20 yıl vadeli faizsiz kredi ile yeni evlerine sahip olacak. Evlerin fiyatları ise daha sonra belli olacak.

"-SEÇİMLERDEN ÖNCE BAŞLANMAZ- DİYENLER VARDI"

Yukarıköy Muhtarı Mehmet Yahya Yavaş, 6 Şubat sabahı kötü bir deprem yaşadıklarını ifade ederek, “O tarihlerde köyümüzü ve çevremizi etkileyen bir deprem yaşadık. Evlerimizin bir bölümü yıkıldı, bir bölümü de hasar gördü. Biz kendimizi dışarıya attık. Ama sağolsunlar hemen belediye, sağlıkçılar, jandarma ve AFAD herkes geldi. Depremin yaşandığı ilk gece çadırlar kuruldu. Depremin 2. gününden itibaren köylülerimiz kurulan konteyner evlere yerleşti. Neredeyse buraya bir gecede bir köy kuruldu. AFAD’ın ve Kızılay’ın da büyük emeği var bizde. Evlerin yapımına ’seçimlerden önce başlanmaz’ diyenler vardı. Bakın şimdi evlerimizin yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları sürüyor. Emeği geçenlerin hepsinden teşekkür ederim” dedi.

(İpek Güney / İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287