Gebze Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı!

Kocaeli Gebze Anadolu Lisesi “GAL” Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen ve öğrencilerin bilimsel bilgi, beceri ve bilime olan ilgi isteklerini artırmak amacıyla düzenlediği bilim fuarı açılışı yapıldı.

banner279
16 Aralık 2021 Perşembe 17:11
Gebze Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı!

Anadolu Lisesi “GAL” Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Gebze Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çarıklıoğlu, bürokratlar ve okul yöneticileri katıldı.

Kaymakam GÜLER, Öğrencilere 'Mutlaka bir gayeniz olsun!

Açılış konuşmalarının öncesinde öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Güler, öğrencilere “Mutlaka bir gayeniz olsun. Hem aileniz hem de kendiniz için ve bunu elde etmek için durmadan çalışın. Bir günlük çalışmak yetmiyor artık. Büyük bir yarış var, büyük bir mücadele var. Bu mücadelede kazanmanın yolu çok çalışmaktır. Zaman çok hızlı geçer, gözünüzü bir açmışsınız üniversite sınavları gelmiş. O yüzden bu kalan bir buçuk yılı en iyi şekilde değerlendirin” şeklinden nasihatlerde bulundu. Kurdele kesiminden önce tekrar sözü alan Kaymakam Güler şunları kaydetti: “Öncelikle bu projeyi yapan, dâhil olan herkese teşekkür ediyorum. Gebze’de olan imkân Büyükşehirler hariç birçok yerde yok. Bu potansiyelin farkına varmalıyız. Farkına varalım ki çocuklarımıza hedef koyalım, çalışsınlar. Onlar da TÜBİTAK’ta bir projenin başında olacakları günlere gelsinler.” Dedi.

Fuar’a ilgi büyük

17 Aralık Cuma günü de gezilebilecek olan 91 öğrenci, 8 danışman öğretmenin nezaretinde ortaya çıkan 21 projenin olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında yer alan iklim krizi, küresel ısınma ve geri dönüşüm dikkat çekti.

Son Güncelleme: 16.12.2021 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287