Genelkurmay Başkanı Akar tanık sıfatıyla ifade verdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, darbe girişimi sonrası tanık sıfatıyla ifade verdi.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde rehin tutulan isimlerin başında yer alıyordu. Akar, bu girişim sonrası...

banner279
25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:09
Genelkurmay Başkanı Akar tanık sıfatıyla ifade verdi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, darbe girişimi sonrası tanık sıfatıyla ifade verdi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde rehin tutulan isimlerin başında yer alıyordu. Akar, bu girişim sonrası tanık sıfatıyla ifade verdi. Akar’ın ifadesinin bir bölümü şöyle:
"Mehmet Dişli oturmakta olduğum masadaki sandalyelerden birine oturup heyecanlı ve geçmişte bildiğim ve alışık olduğum ruh halinden farklı bir tarzda ’Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı, biraz sonra göreceksiniz’ gibi şeyler söyledi. Ben ilk önce anlamlandıramadım, cümle içerisinde belki uçaklar demiş olabilir, ancak bunun bir kalkışma olarak ifade edebileceğim bir operasyon olduğunu anladım ve hiddetle ’Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha’ şeklinde bağırdım. Arkam kapıya dönük olduğu için kapının açık olup olmadığını fark etmedim. İkinci başkanın nerede olduğunu, diğer komutanlarının nerede olduğunu sordum. Kendisi heyecanlanmayın, rahat olun, gelecekler gibi laflarla karşılık verdi. ’Benim seninle bir başkası ile böyle işlerin içerisinde olanlar ile hiçbir işim olamaz, sen benimle ne biçim konuşuyorsun, kim bunlar siz kimsiniz’ gibi soruları sürekli hiddetle sıralıyordum. Haliyle çok öfkelenmiştim. Netice olarak gittikleri yolun yanlış olduğunu, büyük bir bataklığa battıklarını, cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip başkalarını bu işe bulaştırmadan ve ölüm alım olmadan bu işi sonlandırmalarını, hemen giriştikleri bu girişimi durdurmalarını söyledim. Fakat ikna edemedim. Kendisi benim böyle hiddetli karşı çıkmama rağmen sinirlerine hakim olmaya çalışıyordu ve sakin görünerek, ’Komutanım bu iş bitti, herkes yola çıktı& anlamında şeyler söylüyordu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287