’Kuyu’ hayvan hastanesine gönderildi

İstanbul Beykoz’da 10 gün mahsur kaldığı 70 metre derinliğindeki kuyudan bu sabah kurtarılan kangal cinsi yavru köpek, tedavi edilmek üzere Fatih’te bulunan hayvan hastanesine gönderildi.

banner279
15 Şubat 2017 Çarşamba 12:52
’Kuyu’ hayvan hastanesine gönderildi

İstanbul Beykoz’da 10 gün mahsur kaldığı 70 metre derinliğindeki kuyudan bu sabah kurtarılan kangal cinsi yavru köpek, tedavi edilmek üzere Fatih’te bulunan hayvan hastanesine gönderildi.

Beykoz’da 70 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapındaki su kuyusuna düşen ve vatandaşların ihbarı sonucu fark edilen kangal cinsi köpek için 10 gündür İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, belediye ekipleri ve hayvan hakları savunucularının katılımıyla kurtarma çalışması yürütülüyordu. Bu sabah saatlerinde kurtarılan yavru köpeği bir süre misafir eden Beykoz itfaiye grup amirliği, yavru köpeği sağlık kontrolü için Fatih’te bulunan İBB Hayvan Hastanesine gönderdi.

İtfaiye ekipleri yavru köpeği alkışlarla hastaneye gönderdi

Yavru köpeği uzun çalışamalar sonucunda kurtaran itfaiye ekibinden Vedat Zor, “10 gün yoğun çalışmalar neticesinde gerek İstanbul Büyükşehir itfaiye ekipleri yani bizler, AFAD ekipleri, Zonguldak TTK ekibi, sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerin desteği ile türlü çalışmalar yaptık, türlü projelere imza attık. Yani yeni yeni projeler gerçekleştirdik. Fakat bunlardan 10 gün boyunca bir netice alamamıştık. Dün akşam geliştirdiğimiz bir sistem vardı. Pnömatik kollu bir sistemdi. Çünkü aşağısı kuyu köpeğin dolaştığı bir alan olmuştu artık yani geniş bir alandı ve bunu yapmak zorunda kaldık. Gerçekten sağlığına zarar gelmeyecek, vücut fonksiyonlarını bozmayacak şekilde uyguladık. Başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attık, itfaiye ekibi ve Zonguldak TTK ekibiyle beraber. Bu aşamadan sonra gördüğünüz gibi önce sağ salim Beykoz itfaiye ekipleri grup amirliğine getirdik. Sonra Büyükşehir Belediyesinin veteriner hekimleri kontrol etti ön muayenelerinde bir bulguya rastlanmadı. Hayvan hastanesine götürecekler. Herhangi bir şey yok bir sıkıntı yok. Herkes mutlu, biz de mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kurtardıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen itfaiye çalışanı Veysel Sivri ise, "10 günlük yorgunluğumuzdan şu anda hiçbir şey kalmadı. Ve kurtardığımız için mutluyuz. İnşallah daha bu tür vaka yaşamayız bu da bizim için bir ilk oldu ve inşallah son olur" ifadelerini kullandı.

Yavru köpeğin sahibi Emin Olgun ise itfaiye ekiplerine teşekkür ederek, "Bizim arazimizde besliyoruz. Kayboldu sandık ardından bizim personellerimizden birisi kuyudan ses geldiğini söyledi. Kuyunun üstü kapalıydı. Yalnız kardan dolayı bir metreye yakın bir kar yağışı oldu bölgemizde. Bir kütük vardı, yandaki poşetlerin aşağıya kaymasıyla düşmüş ardından 2 gün biz kendimiz çabaladık. Devamında da itfaiyeye haber verdik. Sağolsun geldiler 10 - 12 gündür mücadele veriyoruz. Uyku uyumadık" dedi.

Çalışmalara katılan itfaiye ekipleri, hayvanseverler, belediye ve AFAD ekipleri “Kuyu” isimli köpeği hastaneye alkışlayarak gönderdi.

Son Güncelleme: 15.02.2017 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280