Malatyalı Tanksavar memleketinde kahramanlar gibi karşılandı

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından geçekleştirilen darbe girişimi sırasında tankların önüne yatarak büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Metin Doğan, “Aynı şeyi binlerce kez gözümü kırpmadan yaparım”...

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:54
Malatyalı Tanksavar memleketinde kahramanlar gibi karşılandı
15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından geçekleştirilen darbe girişimi sırasında tankların önüne yatarak büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Metin Doğan, “Aynı şeyi binlerce kez gözümü kırpmadan yaparım” dedi.
Darbe girişiminin akşamı İHA’nın İstanbul Atatürk Hava limanında çektiği fotoğraflarla darbeye karşı direnişin sembolü olan Malatyalı Metin Doğan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın daveti üzerine Malatya’ya geldi.
Malatya’da kahramanlar gibi karşılanan Metin Doğan, ayağının tozuyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Milli İrade Anıtı’nı gezdi. Burada tank önünde yattığı resminin poster yapılmasını görünce duygulanan Doğan, emeği geçenlere teşekkür etti.
Anıt önünde İHA mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Metin Doğan, olay anını anlatarak, “Ben aslında herkesin yapabileceği bir şeyi yaptım. Beni ön plana çıkaran oraya hızlı gitmem ve olaya hızlı müdahale etmem oldu. Bu ülkede o tankın önüne yatabilecek milyonlarca insan var. Ben de aynı şeyi binlerce kez gözümü kırpmadan yapabilirim” şeklinde konuştu.
Tankın önüne yatınca sadece ölümü düşündüğünü kaydeden Doğan, “Ben hareket halindeki bir tankın önüne yattım, tankı durduracaklarını hiç düşünmedim ve kesinlikle ezileceğimi düşünüyordum. Önüne yattıktan sonra tank son anda durdu, hareket etmeyince de altında beklemenin anlamsız olduğunu düşündüm ve ayağa kalktım o sırada da içindeki askerlere geri dönmelerini söyledim. Ancak onlar tankı yine hareket ettirdiler, ben de tekrardan tankın altına yattım ve tankı sonra tekrar durdurdular. Ben bir kez daha ayağa kalktım ve onlara geri dönmeleri gerektiğini söyledim, onlarda bu sefer geri gideceklerini söylediler. Ben de ikna olduktan sonra tankın önünden kalkıp kenara çekildim, onlar da geri dönüp gittiler” ifadelerini kullandı.
Yaptığı hareketin güzel şeylere vesile olmasını dileyen Doğan, “Eğer bu olay güzel şeylere vesile olacaksa daha çok mutlu olurum. Bazı basın mensupları o olayla ilgili çekilmiş resmi bana gösterip “Bu fotoğraftaki sen değilsin ve böyle bir fotoğrafı ilk kez görüyorsun neler söylemek istersin” diye bir soru sordular. Ben de onlara, “Bir insanın en sevdiği şey elinden alınmaya çalışılırsa o insan ölümden başka bir şey düşünmez, bu fotoğrafta onu görüyorum” dedim” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, Metin Doğan’ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “15 Temmuz bu milletin darbeye karşı dik durduğu bir gün. Bugün de önemli kahramanlarımız var. Bu önemli kahramanlardan birisi de Metin Doğan kardeşimiz. Tankın önüne özgürlüğü için korkusuzca yatan Metin Doğan kardeşimizle bu gün Milli İrade Anıtı’nı ziyaret ettik. Metin Doğan bir kahraman, bu kahramanın Malatyalı olması bizim için daha da ayrı bir gurur kaynağıdır. Ben kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan, Malatyalı tanksavar Metin Doğan, akşam saatlerinde Hükümet Meydanı’nda Malatyalılara buluşacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287