Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde vatandaşların demokrasi nöbetine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 02:57
Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.
Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.
Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde vatandaşların demokrasi nöbetine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu dualarıyla destek verdi. 15 Temmuz günü bir imtihana tabi olduklarını ifade eden Döngeloğlu,’’ 15 Temmuz Cuma akşamı Allah bu aziz milleti imtihan etti. Bizimle namaz kılan, secde eden, tespih çeken ne abdestli şeytanlar varmış kendi halkına ihanet eden. Ama namazda beraber olamadığımız, siyasi parti görüşlerinde beraber olamadığımız insanlarla meğer biz milletmişiz. Solcumuzda sağcımızda, ülkü kardeşlerimizle, alperenlerle, Alevilerle, Sünnilerle, Kürtlerle, Türklerle, Araplarla, Çerkezlerle şu bayrağın altında biz bir milletmişiz. Allah’a sonsuz hamdolsun’’ ifadelerini kullandı.
Büyük devletlerin kurmuş olduğu bütün dengelerin bozulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,’’ Anadolu üzerinde büyük bir tezgah var. Bir akşam birdenbire namluların halka döndüğünü, tankların halka doğru yürüdüğünü gördük. Dehşet verici bir hadiseydi. Çünkü bizim ordumuz şerefli bir ordu. Ama orada yuvalanmış bazı insanlar, bu ülke tarihinde, bu ülke insanında hiç hak etmediğimiz bir dehşetle karşılaştık. Yüce Allah bu millet üzerinde tuzak kuranların, tuzaklarını başlarına geçirsin. Allah Anadolu toprağını, bütün ülkemizi muhafaza etsin. Sizin sokaklara çıkmanız, sokağa hakim olmanız daha doğrusu yumruğunu vurmanız, bütün büyük kurumların kurmuş olduğu, büyük devletlerin kurmuş olduğu bütün dengeleri Allah’ın izniyle bozdunuz. Oyunları bozdunuz, Allah hepinizden razı olsun. Hangi dini anlayış bu insanların hayatını kastetmeyi emreder. Nasıl bir fetva verilebilir. Hangi hasta anlayış böyle bir fetva verebilir. Bu fetvayı, bu izni verenler elbette iki cihanda da rezil olmaya mahkûmdurlar’’ diye konuştu.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu vatandaşlara yaptıkları konuşmalarının ardından darbe teşebbüsü sırasında hayatını kaybedenler için dua etti. İki hoca tarafından yapılan dualara vatandaşlar eşlik etti. Fatih Belediyesi, Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara her gün 10 bin sandviç ve meyve suyu, 15 bin adet ekmek ve çorba, 5 bin şişe limonata, 20 bin şişe su ikram etti. Bunun yanı sırada vatandaşların tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 20 adet kabin wc’ninde hizmete sunulduğu öğrenildi. Vatandaşların Vatan Caddesi’nde ki demokrasi nöbeti sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287