Sivas’ta demokrasi nöbetini sürdürüyor

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Sivas’ta vatandaşlar 10’uncu günde demokrasi nöbetini sürdürdü.15 Temmuz’da bir grup FETÖ mensubu askerin darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 23:36
Sivas’ta demokrasi nöbetini sürdürüyor
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Sivas’ta vatandaşlar 10’uncu günde demokrasi nöbetini sürdürdü.
15 Temmuz’da bir grup FETÖ mensubu askerin darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen Sivas halkı demokrasi nöbetini 10’uncu günde de sürdürdü. Valilik binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi FETÖ’ye tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu. Darbe girişiminde hayatını kaybedenleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından konuşan Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ birlik ve beraberliğin önemine değinerek,"Biz ancak tek yürek olursak varız, ayakta durabiliriz. Eğer dağılırsak, parçalanırsak bir yere varamayız. Biz bir olmayız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bizim başka şansımız yok. Devletin bekası için yaşayan tüm insanların aynı bayrak altında tek yürek olması lazım. Devlet varsa biz varız, kurumlar var, devlet varsa siyaset vardır. Eğer devlet yoksa siyasetinde bir anlamı yok, kurumlarında bir anlamı yok makamın, mevkinin hiç anlamı yok. O yüzden bizim olmazsa olmazımız devletin birliği ve bekasıdır. İşte bu yüzden biz alanlardayız. Bu yüzden 10 gündür biz meydanlardayız. Bizim alanlarda olmamız sebebi mutlaka bir tehlike geçmedi. Eğer o tehlike geçmiş olsaydı şuanda bizler evlerimizde oluyor olurduk. Ama biz bu tehlike geçene kadar bekleyeceğiz."dedi.
Konuşmanın ardından şiirlerin okunduğu programda Sivas Belediyesi mehteran takımının çeşitli marşlar söyledi. Geceyi kent meydanında kurdukları çadırlarda geçiren bazı vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287