Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Diyarbakır Baro Başkanı iken Dört Ayaklı Minare önünde çıkan çatışmada başından vurularak öldürülen Tahir Elçi, mezarı başında anıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te, tarihi Dört Ayaklı Minare önünde,...

banner279
28 Kasım 2016 Pazartesi 16:15
Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Diyarbakır Baro Başkanı iken Dört Ayaklı Minare önünde çıkan çatışmada başından vurularak öldürülen Tahir Elçi, mezarı başında anıldı.
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te, tarihi Dört Ayaklı Minare önünde, eserin çatışmalar sonucu tahrip olması nedeniyle basın açıklaması düzenlemiş, açıklama bittikten sonra çıkan çatışmada başından vurularak hayatını kaybetmişti. Elçi, ölümünün üzerinden geçen bir yılın ardından mezarı başında anıldı. Yeniköy Mezarlığı’ndaki anma etkinliğine, Elçi’nin eşi Türkan Elçi, HDP’li milletvekilleri Meral Danış Beştaş ile Feleknaz Uca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP’li heyet, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar, çeşitli STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"KENDİSİ FAİLİ BELLİ BİR CİNAYETE KURBAN GİTTİ"
Anma etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Tahir Elçi, bugün yaşıyor olsaydı neyin peşinde olurdu sorusunun cevabı, Tahir’in ne için öldürüldüğünün cevabıdır aynı zamanda. Tahir elçi eğer bugün yaşıyor olsaydı, son bir yılda gerçekleşen bütün faili meçhul cinayetlerin, yıkımların peşinde olacaktı, faillerin peşinde olacaktı, büyük bir titizlikle takip edecekti, tıpkı diğer faili meçhul cinayetlerin peşinde koştuğu gibi. Kendisi faili belli bir cinayete kurban gitti. Onun anısını hep yaşatacağız” dedi.

"ASLINDA ONUN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE KURŞUN SIKILDI"
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, heyet olarak burada olduklarını belirterek, “Başta eşi Türkan hanım olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Aslında onun temsil ettiği değerlere kurşun sıkıldı. Tahir Elçi barışı savunuyordu, demokrasiyi savunuyordu, Tahir Elçi insan haklarını savunuyordu. Ogün o sıkılan kurşun sadece Tahir Elçi’nin bedenine değil, bütün bu değerleri savunan insanlara karşı yapıldı. Bizler de o değerleri savunan barışı, özgürlüğü, insan haklarını, demokrasiyi savunan insanlar olarak Tahir Elçi’nin belli olan katillerinin ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması için mücadele edeceğimizi bir kez daha mezarı başında belirtmek istiyoruz. Onun taşıdığı barış bayrağını düşürmeyeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

"KENDİSİNE SÖZ VERİYORUM..."
Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen de bugün Tahir Elçi’nin ölüm yıl dönümü olduğunu söyledi. Özmen, şöyle konuştu:
“Yapılan konuşmalar bugüne gösterilen ilgi, Elçi’nin bu halk için bu toplum için neler yaptığının göstergesi, bu ilgi ve alakadan Tahir Elçi’nin meslek yaşamında neler başardığını neler ortaya koyduğunu bize açıkça gösteriyor. Ben kendisine söz veriyorum, bıraktığı mirasa ben ve bütün baro üyelerimiz sahip çıkacağız. Bu mirası daha da ileriye taşımak için mücadele edeceğiz.”
Konuşmaların ardından Elçi için Mevlit ve Yasin okutuldu. Anma etkinliği, Elçi’nin mezarına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.
 

Son Güncelleme: 28.11.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287