Uğur GENCER yazdı.. Özel Öğretim kurumları

banner279
10 Haziran 2022 Cuma 09:15
Uğur GENCER yazdı.. Özel Öğretim kurumları

Özel eğitim kurumlarından gına geldi!

Üniversiteye hazırlık adına neredeyse her gün farklı özel eğitim kuruluşlarından telefon alıyor ve son derece rahatsız oluyorum. Üstelik bu durum velilerin yaşadığı genel bir sorun onu da biliyorum.

Elbette bu işi kurumsal olarak yapan çok değerli kurumları tenzih ediyorum. Ancak benim gibi diğer velilere gına getiren özel eğitim kurumlarının yetkilileri sizlere de diyorum ki; bir telefon, bir hatla velilere rahatsızlık vererek bu işler olmaz!

Şunu sormak isterim. Öğrenci velilerinin telefonlarını kim veya kimlerden alıyorsunuz?

Siz eğitimci olarak kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına vermek veya ele geçirmenin suç olduğunu bilmiyor musunuz?

Valla bana göre telefon numaralarını verenlerde cesaretli, bu numaraları arayanlarda, mesaj atanlarda oldukça cesaretli.

Son olarak insanları gün boyu telefonla rahatsız eden özel eğitim kurumları; başarınız varsa, eğitimci kadronuza güveniyorsanız veliler ihtiyaç duyduklarında sizi mutlaka bulacaklardır.

Bir çocuğun geleceğini kendi ailesinden başka kimse düşünemez!

Madem bu kadar öğrenci kayıt almayı düşünüyorsunuz. O halde adınızı başarınızla dağlara taşlara duyurun ki; sizi tercih edip bulanlar bol olsun.

Aksi takdirde telefon yoluyla öğrenci velilerini gün boyu telefonla rahatsız etmek hukuka aykırıdır. Bu yanlışınızdan tez zamanda vazgeçin!

Bilindiğini düşünüyor olsam da hatırlatmak isterim.

5237 sayılı TCK'nın 136. maddesinde “Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme” başlığıyla düzenlenen suçun madde metni şu şekildedir: Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.136/1).

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilgili birimlerin özellikle bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaparak vatandaşların ortak sorunu olan “telefon ve mesaj yoluyla” velilere gına getiren özel eğitim kurumlarına yönelik tez zamanda yaptırım uygulayacağına inancım tamdır.

Kendilerini övenlere ithafen; 'Pazarcı bağırır, Kuyumcu bağırmaz... Eskici bağırır, Antikacı bağırmaz. Çünkü sadece malı 'ucuz' olanlar kendi reklamını yapar.' Necip Fazıl Kısakürek.

Sağlıcakla Kalın…

Son Güncelleme: 18.07.2022 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287