Ünlülerden "demokrasi nöbeti"ne destek

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini İzmir’de protesto eden vatandaşlara, sanat, spor ve moda camiasından ünlü isimler destek verdi.İzmir’de darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi başlayan demokrasi nöbeti, yedinci...

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 00:29
Ünlülerden "demokrasi nöbeti"ne destek
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini İzmir’de protesto eden vatandaşlara, sanat, spor ve moda camiasından ünlü isimler destek verdi.
İzmir’de darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi başlayan demokrasi nöbeti, yedinci gününde de devam ediyor. Konak Meydanı’nda buluşan binlerce vatandaşa, sanat ve spor camiasından tanınmış isimleri de destek verdi.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve Yapımcı Polat Yağcı’nın İzmirlilerle buluşturduğu ünlüler arasında Bengü , İntizar, Nihat Doğan, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Alişan, Berdan Mardini, Berkay, Berksan, Yaşar İpek, Ece Erken, Doğuş, Ahmet Yenilmez, Şoray Uzun, İclal Aydın yer aldı. Ayrıca radyo ve spor spikerleri Afrikalı Ali, Adem Metehan, Hop Dedik Ayhan, Ersin Düzen ve Modacı Hakan Akkaya da katıldı.
Memleket türküleri söylediler
Programın sunuculuğunu ünlü sunucu Mehmet Gezegen üstlendi. Alanda, ünlü isimlerin yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Teşkilatı da tam kadro yer aldı. Sahneye ilk çıkan isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar oldu. Hotar, “Tüm partiler tüm görüşler ve tüm inançlar bu ülke hepimizin diyerek kenetlendi. İyi ki varsınız” dedi. Alanda sık sık “En büyük asker bizim asker” sloganları yankılandı. İzmirli sanatçı Bengü, “Bir başkadır benim memleketim” şarkısını söyleyerek alanda bulunan vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Yavuz Bingöl’de 15 Temmuz Şehitleri için, “ Turnalara tutun da gel” türküsünü söyledi. Alişan ise “Ölürüm Türkiye’m” şarkısını söyleyerek alanda bulunan kalabalığı coşturdu.
“Bu milletle gurur duyuyoruz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Türkiye’nin tüm farklı kesimleriyle birlikte demokrasiye sahip çıktığını söyleyerek, “Biz tankların önüne yatarak milli iradeye, demokrasiye sahip çıkan bu milletle gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bu cuntacılara gereken dersi verdik. Dünyaya bu millet demokrasi dersi verdi. Ben bu darbecilere hainlere ilk andan itibaren tepki gösteren tüm partilerimize teşekkür ediyoruz. Hangi düşünceden olursa olsun, hangi etnik yapıdan olursa olsun biz bir ve beraber olarak milli irademize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan ünlü sanatçılar, demokrasi nöbetine katılmaya devam edeceklerini söyledi.
“Bunların yaptıklarını işgal kuvvetleri yapmaz”
İzmir’de büyüdüğünü belirten Yavuz Bingöl, “Ben 12 Eylül darbesinde işkenceler görmüş bir ozanın çocuğuyum. Bugün bu meydanda bulunmaktan gurur duyuyorum. Çünkü bu caniliği yapan insanın Anadolu’nun değişik yerlerinde görev yaptılar. Bir türkü dinleyip kederlenmemişler. Bu ülkenin, bu insanların verdikleri vergilerden rütbeler kazandılar. Bu ülkede doğdular, bu ülkede büyüdüler, okudular. Analarının sütünü emdiler ama insanlıktan nasibini almamışlar. İki ülke arasındaki savaşta bile bir hukuk, etik, ahlak vardır. Bunların yaptıklarını işgal kuvvetleri bile yapmaz. Onların öteki dünyada özle bir yerleri olacaktır çünkü cehennemde bile yerleri yok. Bu darbeye direnen sağcısı- solcusu, alevisi- kürdü hiç fark etmez darbenin ne olduğunu bu nesil bilir. 12 Eylül askeri darbesinde 16 yaşındaydım ve darbenin ne olduğunu bu halka hatırlattılar. Böyle durumlarda bu tip canice yapılan darbelerde genellikle liderler kaçarlar. Ama Sayın Cumhurbaşkanı kendi halkıyla beraber sokağa indi” diye konuştu.
‘Demokrasiye evet, darbeye hayır’ demek için meydanlarda olduklarını belirten Ece Erken ise “Allah cumhurbaşkanımızdan ve halkımızdan razı olsun bu darbeyi çok güzel önlediler” dedi.
“Bunun cezası idamsa idam olsun”
İstanbul, Ankara’dan sonra İzmir’de milyonlarla buluştuklarını dile getiren Alişan da “Bu yaptıkları caniliğe, kalleşliğe en güzel cevabı halk verdi. Hesaplayamadıkları şey halkın tepkisiydi. Yine hesaplayamadıkları şey Türkiye’nin çok güçlü bir lideri var. Ölümü göze almış bir lideri var, başkomutanımız var. Halk, cumhurbaşkanımız bu darbeyi bertaraf etti. Allah bir daha yaşatmasın. Her gün değişik canilik fotoğrafları çıkıyor. Bunları yapan cehenneme bile alınmayacak şeyler yapmışlar. Bunun cezası neyse o olsun, idamsa idam olsun”” ifadelerini kullandı.
“80 yıllık mazlumların kabul olmuş duası Erdoğan’dır”
Dünyada ilk defa bir darbeyi halkın durduğuna işaret eden Nihat Doğan da, “Türkiye Cumhuriyeti içimize sızmış, batının adeta ABD’nin, emperyalizmin bekçisi konumundaki askeri vesayet darbeleriyle dolu bir tarihe sahip ülkedir. Belki de dünyada ilk defa darbeye karşı bir halk darbesi oldu. 27 Mayıs darbesinde Adnan Menderes’in asılmasındaki en büyük sebeplerden bir tanesi de evlerinde korkup bir mantar tabancası bile patlamayan halkımızdır. İşte 80 yıllık mazlumların kabul olmuş duası olan Sayın Erdoğan’ın bu ülkeye yapmış olduğu en büyük hizmet ne yolar, ne köprüler, ne sağlıktaki atılımlar, ne ekonomidir. Recep Tayyip Erdoğan emperyalizmin uyutmuş olduğu uyuyan ümmeti uyandırmıştır. Onun uyandırması noktasında Türk halkı kendi öz anneannesine, öz kimliğine bürününce o özgüveniyle adeta Bedirin aslanları gibi tarih yazmıştır” dedi.
“Yunan’ın yapmadığı bu alçaklar yaptı”
Kalleş bir örgütle karşı karşıya kalındığını dile getiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden tanklara çıktık, neden sokaklara çıktık? Bize babalarımız hep Adnan Menderes’i anlattı. Babalarımız Adnan Menderes’e, dedelerimiz Abdulhamit’e ağlamış ama bizler Erdoğan’a ağlamak istemdik. Ağlamak istemediğimiz için milletle demokrasi kahramanlığı yazdık. Öylesine kalleş bir örgütle karşı karşıyayız. Burası İzmir Yunanın denize döküldüğü bir ilimiz. Yunanın yapmadığını bu alçaklar, bu haysiyetsizler yaptı. Demokrasi kahramanlığını gösteren Türkiye’nin önünde eğiliyorum.”
Sanatçıların bir sonraki durağı Antalya olacağı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287