Gümüşhane’de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından darbe tepkisi

Gümüşhane’de her iki sendikanın da destekleriyle sağlık ve sosyal hizmet kurumları "Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz" etkinliği düzenledi.Belediye önünde düzenlenen etkinliğe Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği...

banner279
22 Temmuz 2016 Cuma 20:17
Gümüşhane’de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından darbe tepkisi
Gümüşhane’de her iki sendikanın da destekleriyle sağlık ve sosyal hizmet kurumları "Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz" etkinliği düzenledi.
Belediye önünde düzenlenen etkinliğe Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Özgür Çelebi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Sağlık-Sen İl Başkanı Yunus Yılmaz, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Lokman Yakut, sağlık ve sosyal hizmet kurumlarının yönetici ve çalışanları katıldı.
Çalan marş ve türlülere ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkulu şekilde eşlik eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile sendikalar adına ortak bildiriyi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan gerçekleştirdi.
Pehlivan, ülkenin 15 Temmuz tarihinde demokrasiye, milli iradeye kast eden alçakça saldırılara o günden beri sabahın ilk ışıklarına kadar gerçekleştirdiği kutlu direnişin ülkenin geleceğine dair herkesi umutlandırdığını, ülkenin bütün demokratik kurumları ve milletin, bu alçakça saldırı karşısında demokrasiyi ve milli iradeyi sahiplendiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakandan başlayarak, tüm siyasi partilerin genel başkanları ve sivil toplum örgütlerinin ilk andan itibaren dik durarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardıklarını kaydeden Pehlivan, “Paralelci vatan hainleri tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa bombalandı. Kahramanca direnme neticesinde meclisimiz Gazi unvanını bir kez daha hak etti. Yollarda tanklar, araçları, insanları ezerken, havadan bombalar düşerken; yoğun kurşun yağmuru altında, Milletimiz yılmadan alanları doldurdu. Demokrasi, milli irade konusundaki kararlılığını ve azmini ortaya koydu. Kahraman emniyet güçlerimiz ve darbeye karşı duran şerefli Türk askerleri, darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması için yeminlerine sadık kalarak, canlarını ortaya koydular. Paralel çete mensubu hainleri suçüstü yakaladılar. Türkiye, bir bütün olarak kendisine yakışanı yaptı. Demokrasimiz olgunluk imtihanını başarıyla geçti. Medya çalışanları, baskınlara direnerek, milletin haber alma özgürlüğünü korumak için kendi canlarını tehlikeye attı. Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kurumları, artık kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Ülkemizin 93 yıldaki tüm siyasi ve ekonomik kazanımlarına kast edenler, başarısız oldular” dedi.
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak darbe girişiminin birlik ve beraberlik içinde aşılmış olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Pehlivan,”Şerefli Türk Milletinin tüm fertleri olarak Milletimizin birliği, devletimizin bekası, bayrağımızın şanla şerefle dalgalanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizler, milli iradeye sahip çıkıyoruz. Geleceğe ve çocuklarımıza daha güçlü, daha huzurlu; daha müreffeh, daha demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle, hızlı bir şekilde hep birlikte çalışmaya, daha çok çalışmaya odaklanmalıyız. Biz birlik oldukça, biz beraber oldukça ve de çok çalıştıkça içimizden çıkan bu hain müsvetteleri ve onları maşa olarak kullanan dış odaklar böyle bir ihanete asla tevessül edemeyeceklerdir” diye konuştu.
Pehlivan’ın konuşmasının ardından Fatih Camii imam hatibi Üzeyir Yıldırım tarafından Uhud savaşı ve Peygamber efendimizden örneklerle Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumdan kurtuluşu anlatıldı ve ardından dua yaptırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287