Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağını açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, emekli maaşları ödemesinin bayram öncesine çekilmesine karar verildiğini açıkladı.

banner279
15 Ağustos 2017 Salı 18:16
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağını açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, emekli maaşları ödemesinin bayram öncesine çekilmesine karar verildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bir basın toplantısı düzenledi. Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na takaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar verilmiştir. 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir. Şimdiden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşları bayram öncesi ödenecek

Bu bayram vesilesiyle ilave bazı kararların daha alındığını söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu:
“Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan aylık almakta olan emeklilerimize SSK kapsamındaki emekliler için her ayın 17 ve 26’sı Bağ-kur kapsamındaki emekliler için ise her ayın 25-28’si arası emekli sandığı kapsamındaki emekliler için ise her ayın 1-5 ‘i arası ödemeler yapılmaktadır. Alınan bu kararlar çerçevesinde emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede 1-2-3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı, emekli, dul ve yetim aylığı, şehit yakınları ve gazilerimiz 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4-5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlarda 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir. Bu çerçevede yaklaşık 2 milyon 23 bin 871 emeklimiz bayramdan erken maaşlarını alma imkanı bulacaktır.”

"Köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00’ye kadar ücret alınmayacaktır”

İşsizlik ödeneği kısa çalışma ödeneği ücret garanti fonu yarım çalışma ödeneği ve iş kaybı tazminatı ödemelerinin de her ayın son günü itibariyle yapıldığını hatırlatan Bozdağ, “Ağustos ayının son gününün idari içinli olunması ve yarım günde tatil olması nedeniyle bu ödemelerde 25 Ağustos 2017 Cuma gününden itibaren yapılacaktır. Vatandaşlarımız PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerdir” açıklamasında bulundu.

Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00’ye kadar ücret alınmayacaktır” şeklinde konuştu.

(İHA)

Son Güncelleme: 15.08.2017 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287