Numan Kurtulmuş: "Onlara can borcumuz var"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’da karşılaşılan ihanetin Türkiye’nin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ihanetlerin başında geldiğini belirterek, “Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diye öne atılan bütün kardeşlerimize can borcumuz var” dedi. 

banner279
14 Temmuz 2017 Cuma 00:01
Numan Kurtulmuş: "Onlara can borcumuz var"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’da karşılaşılan ihanetin Türkiye’nin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ihanetlerin başında geldiğini belirterek, “Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diye öne atılan bütün kardeşlerimize can borcumuz var” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’un yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anma etkinliklerine katılmak üzere geldiği Fransa’nın Strazburg kentinde Türk vatandaşları ile bir araya geldi. 15 Temmuz’u anma toplantılarına izin vermeyen Avrupa ülkelerine değinen Kurtulmuş, toplantıya ev sahipliği yapan Fransa’ya teşekkür ederek, “Demokrasinin gereğini yerine getirdiler” dedi. Türkiye’deki siyasetçilerin Avrupa’daki vatandaşlarla görüşmesinin engellenmesinin demokrasiye karşı bir yanlış olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Bu yanlışa düşmeyen, doğru bir şekilde davranan Belçika ve Fransa’daki yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

“15 TEMMUZ, TÜRKİYE’NİN TARİH BOYUNCA KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK İHANETLERİN BAŞINDA GELİYOR”

Kurtulmuş, “15 Temmuz 2016 Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi. 15 Temmuz hadisesi bizim tarihimiz bakımından iki açıdan önemlidir. Birincisi biz topraklarımızda, ülkemizde, memleketimizde tarihimiz nice hainlikler gördük, nice arkadan hançerlemelerle karşı karşıya kaldık, nice ayak oyunlarıyla milletimizin önü kesilmeye çalışıldı. Hem de içimizden uzayan bazı eller vasıtasıyla ülkenin, milletin önü kesilmeye çalışıldı. 15 Temmuz’da karşılaştığımız ihanet, Türkiye’nin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ihanetlerin başında geliyor. Bu hainleri, bu hainlerin arkasındaki güçleri asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

“HERKES YAPTIĞININ HESABINI VERECEKTİR”

“Bu ihanetin sahiplerini unutur muyuz. Asla unutmayacağız. Bu millet kıyamete kadar yaşadıkça bu hainleri ve arkasındaki çeteleri hem deşifre etmeye devam edecek hem bunlardan hesap sormaya, burunlarından fitil fitil getirmeye devam edecek” ifadelerini kullanan Kurtulmuş, “Biz devletiz, biz hesabı millet adına mahkemelerde sorarız. Haksızlık yapmayız, zulüm etmeyiz ama herkes de yaptığının hesabını verecektir. Bunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Sizden ricam FETÖ’nün ve onun ortaklarının yaptığı algı operasyonlarına karşı lütfen uyanık olun” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİNE DESTEK OLAN MAZLUM MİLLETLERİ UNUTMAYACAĞIZ”

Kurtulmuş, “Bir millet ayakta durabilmesi için karşı karşıya kaldığı bazı güzel olayları hatırlar da, acıları da hatırlar ve unutmaz. Acıları unutmamak millet olmanın gereklerinden birisidir. 15 Temmuz’da yaşadığımız acıları asla unutmayacağız” dedi. 

“Dünyanın dört bir yanından Yarabbi bu aziz milleti zelil etme diye dua eden milyonlarca kardeşimizi, bütün dünyada ellerini açarak Yarabbi İslam’ın bayraktarı olan bu aziz Türk milletini hiçbir şekilde yere düşürme, düşmanları sevindirme diye dua eden 1 milyar 700 milyon Müslüman’ı asla unutmayacağız” diyen Kurtulmuş, “O akşam, dünyanın her yerinde Türk milletine destek olan mazlum milletleri unutmayacağız. Şehitlerimizin her birinin ismini zihnimize ve gönlümüze kazıyacağız. Onların hatıralarını hiçbir şekilde unutmayacağız. Onların emanetlerini de unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onların emanetleri onların bütün milletimize ve hatta bütün ümmete emanet ettikleri insanlık ve İslamlık onurudur” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’IN CESARETİNİ VE LİDERLİĞİNİ DE UNUTMAYACAĞIZ”

“Biz şehitlerimizin her birisinin hatırasını anacağız, unutmayacağız. Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diye öne atılan bütün kardeşlerimize can borcumuz var” diyen Kurtulmuş, “O gece daha darbenin ilk saatlerinde, neyin ne olduğu belli olmadan yüzünde en ufak bir korku en ufak bir endişe emaresi olmaksızın telefonlarla televizyonlara bağlanarak milleti sokaklara davet eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaretini ve liderliğini de unutmayacağız” dedi.

“YILMADAN, KORKMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte Türkiye bu örgütle bütün güçleriyle mücadele edecek. 40 yıllık bir hazırlık. Bu 40 yıllık hazırlık içerisinde 1975 yılında harp okullarına giriş sınavlarını çalarak adamlarını yerleştirmeye başlamışlar. Bir kısmı resmi makamlarda, bir kısmı da aramızda değil miydi? Çocuklarınızı okullara almak için her türlü numarayı yapmıyorlar mıydı? Bir tarafına baktığınız zaman sevimli bir yüz, bir yardım kuruluşu, öbür tarafa baktığınız zaman sapık bir dini akımın üstüne oturmuş bir eşkıya çetesi, bir terör örgütü. Bununla mücadele etmeye devam edeceğiz. Yılmadan, korkmadan, yufka yürekli olmadan bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

(İHA)

Son Güncelleme: 14.07.2017 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287