KKDGC Başkanı Daşdelen’in Basın Bayramı mesajı

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Daşdelen, 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının 108. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 19:57
KKDGC Başkanı Daşdelen’in Basın Bayramı mesajı
Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Daşdelen, 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının 108. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, özgür ve tarafsız basının, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından birisi olduğunu belirtti.
Özgür basının günümüzde öneminin arttığına dikkati çeken Daşdelen, “Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir ve özgür, tarafsız basın, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından birisidir” dedi.
Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurunun özgür basın olduğunu ifade eden Daşdelen, “24 Temmuz II. Meşrutiyet’te 1908’de Anayasa’nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür. 24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı gündür. 25 Temmuz 1908 sabahı dağıtılan gazeteler farklıydı ve uzun yılların ardından ilk kez sansür memurlarının değil gazetecilerin tercihlerine göre basılmışlardı. Bu nedenle 24 Temmuz Cumhuriyet Dönemi’nde Türk basınında sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak ilan edildi” şeklinde konuştu.
“ Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir”-
Daşdelen, 15 Temmuzda yaşanan FETÖ terör örgütünün darbe girişimini kınayıp, tepki göstererek şunları kaydetti: “KKDGC olarak diyoruz ki; bizler, en zor zamanda, en zor şartlar altında birliğimizi, beraberliğimizi ve kararlılığımızı muhafaza edeceğiz. Yaşanan gelişmeler göstermiştir ki; Türkiye’de zemin, darbe zihniyetindekiler için asla eskisi gibi uygun olmayacaktır. Çünkü geçmiş dönemlerde sadece devlet tekelinde olan, günümüzde ise bağımsız ve özgür yayın yapan medya, tüm gücüyle bu tür girişimlerin karşısında duracak ve engellenmesine katkı sağlayacaktır. Demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyası 15 Temmuz gecesi önemli bir sınav ve bir de şehit vermiştir. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken, darbe girişimini ve terörü lanetliyor, başta basın şehidimiz olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280