Başkan Kara, Vali Çataklı İle Yukarı Afrin Barajında incelemelerde bulundu

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Vali İsmail Çataklı, DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ve beraberindeki heyet Kilis’in 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Yukarı Afrin barajında incelemelerde bulundu.Başkan Hasan Kara ve Vali...

banner279
25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:02
Başkan Kara, Vali Çataklı İle Yukarı Afrin Barajında incelemelerde bulundu
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Vali İsmail Çataklı, DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ve beraberindeki heyet Kilis’in 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Yukarı Afrin barajında incelemelerde bulundu.
Başkan Hasan Kara ve Vali İsmail Çataklı’ya İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Genel Meclis Üyesi Şıh Mehmet Yalçın, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz ve Su İşleri Müdürü Begüm Bostancı eşlik ederken, DSİ K.Maraş Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, DSİ Gaziantep Şube Müdürü Şefik Öztürk, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Yeraltı Suları Şube Müdürü Mehmet Kuruçay da baraj hakkında bilgiler verdi. Başkan Kara, “2015 yılında yapımına başlanan Yukarı Afrin Barajı’nın 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor. Ancak içme suyu ihtiyacımızdan dolayı 2018 yılında bitirilmesi hedefleniyor” dedi.
İşin şu ana kadar yüzde 14’lük bölümünün tamamlandığını, işin bitiminde şehre 19 metre küp su pompalanabileceğini söyleyen Başkan Kara, “Yukarı Afrin Barajı Kilis içme ve kullanma suyu ihtiyacı ile sanayi suyu ihtiyacı için kullanılacaktır. 35 milyon depolama hacmine sahip. Sözleşme bedeli 66 Milyon 426 bin 925 TL. Baraj inşaatları tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287