CHP’den 93. yıl kutlama mesajı

Chp Il Başkanı Yılmaz Zengin Kuruluşun 93. Yıl Dönümü Mesajı Yayımladı

banner279
08 Eylül 2016 Perşembe 08:47
CHP’den 93. yıl kutlama mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
CHP İl Başkanlığı tarafından yayınlanan kutlama mesajında kurucu Genel Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği bağımsızlık mücadelesinin önemi anlatıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal’in kuruluş ilkelerini CHP’ye verdiğini ifade eden CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, Cumhuriyet Halk Partisinin laik, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan ilkelerine de sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini söyledi.
İl Başkanı Zengin açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi her geçen gün güçlenerek siyasi hayatına devam etmektedir. Bugün kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlamalarının onur ve gururunu yaşamaktayız. Bugün Türkiye Cumhuriyetini yönetenler Cumhuriyet Halk Partisine saldırmaktadırlar. CHP, Türkiye’nin kuruluşundan bugüne kadar hizmet sunmakta yatırımlar yapmaktadır. Halkımızı ümmet toplumundan çıkarak çağdaş demokrat bir toplum oluşturmuştur. CHP’nin 1. Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık mücadelesi vermiştir ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Genel Başkan merhum İsmet İnönü, küresel emperyalist güçlerin o dönem devlet yöneticilerimize zorla imzalattıkları ‘Sevr’ anlaşmasını yırtıp yerine ‘Lozan’ı imzalamıştır. Genel başkan merhum Bülent Ecevit Türkiye’deki tüm emekçilerine sendika hakkı vermiş olup insan haklarını vererek Avrupa yolunu açmıştır. Genel Başkan Deniz Baykal Türkiye Cumhuriyetini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı 1 Mart teskeresini meclisten geçirmeyerek , Türkiye’de 18 tane ili batı emperyalizminin işgalinden kurtarmıştır.
15 Temmuz’da gerçekler gün yüzüne çıkmış oldu. Tarih her zaman Cumhuriyet Halk Partisini haklı kılmıştır. Ve haklı olduğumuz içinde bugün onur ve gururla Cumhuriyet Halk Partimizin 93. yıl dönümünü kutluyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280