Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Çayırova’da basın açıklaması yaptı

Kocaeli Çayırova'da iddiaya göre, Demirsaç Ortaokulu'nda dün iki erkek öğrencinin kavga etmesinin ardından okula gelen veli, sınıfa girerek oğlunun kavga ettiği öğrenciye saldırmak istedi. Bunun üzerine araya giren matematik öğretmeni H.Ş. veli tarafından darbedildi.

banner279
17 Mart 2022 Perşembe 19:50
Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Çayırova’da basın açıklaması yaptı

Öğretmeni darbettiği iddia edilen veli, polis ekiplerince ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Darp raporu aldığı öğrenilen öğretmen H.Ş'nin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Öte yandan okul önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri yoğun katılımla olayı protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Kürşad Türkcan, bir meslektaşlarının darbedildiğini belirterek, bu insanlık dışı eylemin öğrencilerinin önünde gerçekleştiğini kaydetti.

Türkcan, eğitim çalışanlarına karşı artan şiddetin, tüm eğitim sistemini etkilediğini dile getirerek, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

16 Mart 2022 tarihinde; önünde bulunduğumuz Çayırova Demirsaç Ortaokulunda, bir meslektaşımız darp edilmiş, bu insanlık dışı eylem öğrencilerinin önünde gerçekleşmiştir. Eğitim çalışanlarına karşı artan şiddet, tüm eğitim sistemini etkilemekte, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları korku ve türlü güvensizlik duygusu ile baş başa bırakılmaktadır. Her haliyle eksik olan meslek kanununda; en önemli konu mesleki itibar ve eğitim çalışanlarına karşı şiddetin engellenmesi olması gerekirken, bu durum görmezden gelinmiş, sınavla kariyer basamağı ve 3600 gibi konular, öğretmenin can güvenliğinin ve itibarının önüne konulmuştur. Her geçen gün, bu konularla ilgili bir düzenleme yapılmasının ne kadar elzem olduğu görülmektedir. Öğretmenlerimiz okullarında şiddet ve mobbing ile baş başa bırakılmalarına rağmen, öğrencilerinin gelecek düşünceleri ile kendilerini motive ederek, canla, başla, aşkla görevlerini yürütebilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Öyle ki, öğretmenimiz, sınıfa girerek öğrenciye şiddet uygulamak isteyen bu şahsa müsaade etmediği için darp edilmiş, şiddete maruz kalmıştır. Burada şiddete uğrayan sadece meslektaşlarımız değildir. Şahsın müdahale edilerek dışarıya çıkarılmak istendiği esnada ettiği küfürler ve hakaretler ile tüm okul ve hatta eğitim şiddete maruz kalmıştır.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan birisi de, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması hükme bağlanmalıdır.

Şiddet olaylarında şikâyet söz konusu olmadan savcılık kamu davası açmalı, eğitim çalışanı devreden çıkmalıdır.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla “Şiddeti Önleme Kanunu” hazırlanmalıdır.

Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı nitelikte yeni düzenlemeler yapılarak; bu eylemlerin, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın eğitim hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suç tipleri başlıkları altında değerlendirileceği yasal düzenlemeler yapılmalı, cezalar artırılmalı ve verilen cezaların ertelenmemesi sağlanmalıdır.

Önünde bulunduğumuz okulda, öğrencisini darp edilmekten korumak isteyen bir meslektaşımız şiddete maruz kalmıştır. Burada olan şiddet ilk değildir ama son olmasını umuyoruz. Meslektaşımızın tüm süreçlerinde yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Gerekli adımların ivedilikle atılmasını talep ediyor, yapılan bu eylemin cezasız kalmayacağını ümit ediyor, konunun yasal süreçleri ile takipçisi olacağımızı kamuoyuna tüm saygılarımızla duyuruyoruz.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı

               KÜRŞAD TÜRKCAN

Son Güncelleme: 17.03.2022 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287