Emniyet Genel Müdürü Altınok’tan sürücülere uyarı

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Konya’da uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerinden trafik kurallarına uymalarını istedi. Altınok, bir sürücüyü telefonuyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştürdü.

banner279
29 Ağustos 2017 Salı 14:32
Emniyet Genel Müdürü Altınok’tan sürücülere uyarı

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Konya’da uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerinden trafik kurallarına uymalarını istedi. Altınok, bir sürücüyü telefonuyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştürdü.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Konya’da polis kontrol noktalarında incelemelerde bulundu. Genel Müdür Altınok, Konya’nın Kulu ilçesi girişindeki uygulama noktasında emniyet mensupları ile görüşerek durdurulan araç sürücülerine trafikte dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Selami Altınok, Ankara’dan Konya’ya giden bir araç sürücüsünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüntülü telefon görüşmesi ile konuşturdu. Bakan Soylu görüşmede, sürücüye bu yıl başlattıkları, ‘Frene değil kurala güven’ kampanyasına destek vermesini istedi.

Genel Müdür Altınok, polis memurları ile bir süre sohbet ederek Konya’ya geldi. Birlik Parkı’nda kurulan polis kontrol noktasında karşılanan Selami Altınok, Kurban Bayramı öncesi seyahat eden sürücülere iyi yolculuklar dileyerek, trafik işaret ve kurallarına uymalarını istedi.

“İNANIYORUM Kİ BU BAYRAM DAHA AZ KAZANIN YAŞANDIĞI BİR BAYRAM OLACAK”

Selami Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili süresince 63 bin jandarma ve emniyet teşkilatı mensubunun trafik uygulaması yapacağını söyledi. Amaçlarının Kurban Bayramı’nda kazaların, ölümlerin daha az, insanların sevdiklerine daha rahat ulaşabildikleri bir ortamı sağlamak olduğunu kaydeden Altınok, şöyle konuştu;

“Bu bayramın başlangıcından itibaren ‘Frene değil kurala güven’ uygulaması başlattık. Her bayram yapıyoruz ama bu bayram daha üzerinde duruyoruz. Son 9 yılın kaza oranı ortalamasında baya düşüş sağladık. Bütün arkadaşlarımız tüm teşkilatımız bu işin içinde. Sadece trafik ekiplerimiz değil diğer birimlerimizde çalışan arkadaşlarımız da trafik ekiplerimizle beraber çalışıyor. 63 binin üzerinde jandarma ve polis teşkilatında görevli arkadaşlar trafik uygulamasında bulunuyor. Amacımız bu bayramda kazaların ölümlerin daha az olduğu, insanların sevdiklerine daha rahat ulaşabildikleri bir ortamı sağlamak. Bayram dönüşünde de bu bayram sevincini hep beraber yaşamak. Arkadaşlarımız çok iyi çalışıyor gayret ediyorlar. Herkesin bayram tatili yaptığı bir süreçte çoluk çocuklarını, ailelerini bıraktılar ve bayram tatili yapmadan bayram günü ve bayram sonrası da dahil bu mücadeleyi insanlarımız huzurlu olsun, milletimiz huzurlu olsun diye yapıyoruz. İnşallah başaracağız biz ona eminiz. Vatandaşlarımızdan trafiğe çıktıklarında kurallara uymalarını, kurallara uyduğu süreçte de bayramın onlara daha mutlu bir ortam sağlayacağına inanıyoruz. Lütfen kurallara uyalım acıyı yaşamayalım. 63 bin civarında jandarma ve emniyet personelimiz Türkiye’nin dört bir yanında hem trafik hem asayiş uygulaması yapıyoruz. İnanıyorum ki bu bayram daha az kazanın yaşandığı bir bayram olacak.”

Altınok, sohbet ettiği polislerle hatıra fotoğrafı çektirerek uygulama noktasından ayrıldı.

(H. İbrahim Parlak - Ömer Keleş - Mustafa Yaşar Beşer / İHA)

Son Güncelleme: 29.08.2017 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280