Kasadan bin lira çalıp veresiye alışveriş yapmaya çalıştılar

Konya’da 2 KİŞİ, markette çalışan çırağın dışarı çıkmasını fırsat bilerek kasada bulunan yaklaşık bin liraya çaldıktan sonra aldıkları malzemeleri veresiye yazdırmaya çalıştı.

banner279
19 Temmuz 2017 Çarşamba 11:35

Konya’da 2 KİŞİ, markette çalışan çırağın dışarı çıkmasını fırsat bilerek kasada bulunan yaklaşık bin liraya çaldıktan sonra aldıkları malzemeleri veresiye yazdırmaya çalıştı.

Olay, geçtiğimiz gün sabah saatlerine merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Hicaz Caddesi üzerinde bulunan markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, markete sabah saatlerinde gelen 2 kişi sürekli malzeme alarak markette çırak olarak çalışan Muzaffer Yıldız’ı (20) oyalamaya başladı. Aldıkları malzemeleri sürekli geri bırakan şahıslardan biri Muzaffer Yıldız’ı dondurma dolabından dondurma alacağını söyleyerek dışarı çıkarttı. Bu sırada içeride bulunan diğer şahıs Muzaffer Yıldız’ın dışarıda olmasını fırsat bilerek kasada bulunan yaklaşık bin lirayı alarak cebine koydu. Dikkat çekmemek için dışarı çıkan diğer şahıs Muzaffer Yıldız’ın yanına gitti. Dondurmayı alan şahıslar daha sonra içeriye girerek, aldıkları ürünlerin parasını veresiye yazdırmak istedi. Bakkal çırağının veresiye olarak ürün vermediklerini söylemesi üzerine şahıslar kasanın yanında bulunan kağıtları göstererek tekrar veresiye yazdırmak istedi. Şahıslar çırağın veresiye vermemesi üzerine aldıkları malzemeleri bırakarak iş yerinden ayrıldı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI"

Şahıslar iş yerinden ayrıldıktan sonra kasadaki paraların yerinde olmadığını fark eden Muzaffer Yıldız, iş yeri sahibi Mustafa Özlen’i arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine iş yerine gelen iş yeri sahibi, markette bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameraları görüntüsünde iki şahıstan birinin çırağı oyalarken diğerinin kasadaki paraları aldığını gören market sahibi, polisi arayarak kasada bulunan paralarının çalındığı ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, iş yerinde incelemelerde bulunduktan sonra şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay anını anlatan çırak Muzaffer Yıldız, “içeride bekliyordum. İki kişi geldiler. Biri dondurma istedi ben dışarı çıktım dondurma doldurmaya diğeri de içerideyken kasayı patlatmışlar. Kasada 750, bin lira arası para vardı. Hareketlerinden şüphelendim sonra Mustafa abiye söyledim kameraya baktık anladık. 15 dakika falan oyaladılar baktım peşlerinden gittim geldim yine de fırsatını buldular” şeklinde konuştu.

(Mustafa Beşer/İHA)

Son Güncelleme: 19.07.2017 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287