Vali Nayir: OHAL halka değil, devletin kendisinedir

Vali Ahmet Hamdi Nayir

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 15:25
Vali Nayir: OHAL halka değil, devletin kendisinedir
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması sıkıyönetim değil. Yine sivil bir irade söz konusu. Sadece bizim yetkilerimizde bir artış olacak. Bunlarla birlikte bu Olağanüstü Hal uygulaması halka karşı değil" dedi.
Kütahya Polisevi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Nayir, gazetecilerin, Anayasa’nın 120. maddesi uyarınca ülke genelinde ilan edilen 3 ay Olağan Üstü Hal (OHAL) uygulamasına ilişkin sorularını yanıtladı.
Vali Nayir, “Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması sıkıyönetim değil. Yine sivil bir irade söz konusu. Sadece bizim yetkilerimizde bir artış olacak. Bunlarla birlikte bu Olağanüstü Hal uygulaması halka karşı değil. Buradaki olağanüstü tedbirlerin halk nezdinde en az cephe, yer bulmasını sağlayacak bizim görevlerimiz var. Bu iş tamamen devletin kendisine bir OHAL’i diyebiliriz. Devlet içerisindeki sahte yapılanmaların çözülmesine yönelik yetkilerin artırılmasıdır. Bu alandaki sizlerin yapacağı çalışmalarda da bu sistemin bir olağanüstülük oluşturmaması için çalışacağız. Sizlerle birlikte yine ülkemizin, devletimizin bekası, milli irade, demokrasi ve özgürlük hassasiyetimizi hep birlikte götürmeye çalışacağız. Bu güzel bir fotoğraf. Sizlerin arasındaki bu fotoğraf, sizlerin aracılığıyla toplumun tamamına yayılsın isteriz. Geldiğimden beri dilim oldunuz, gittiğim yerlerde yaptığım konuşmaları belki de benim ifade ettiğimden daha da güzelleştirerek sizler yazılı ve görsel medya aracılığıyla halka sundunuz. Milli birlik ve beraberlik, ekip çalışması, devletin gülen yüzü olmak önemli. Tüm bu hususları işlediniz, buna da ihtiyaç vardı. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi de birlik ve beraberliğe büyük bir ihtiyaç olduğunu net olarak gösterdi. Devletin gülen yüzü olmak gerekiyorsa milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmak lazım. Bu uğurda vermiş olduğumuz 246 demokrasi şehidimizi de rahmetle anıyoruz, çok büyük fedakarlıklar yapıldı. Bu amaçla hiçbir kurumumuzu da küçük görüp, kötülememek lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) yıpratmamız gerekiyor. Eğer biz bugün iyi bir noktadaysak o asker üniforması giymiş teröristlerin yanında asker üniformasının hakkını veren, onlara karşı gelen vatansever, milli iradeye saygı duyan milletimizin öz evlatları var, onları korumamız lazım" diye konuştu. (EFE)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287