Başkan Şirin’den 108’inci yıl kutlama mesajı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türk Basınında Sansürün Kaldırılması İle Bu Yıl 108’incisi Kutlanan Basın Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı. Başkan Şirin, “doğru Ve Tarafsız Haberciliği İlke Edinmiş, Halkımızın Haber Alma Hakkını Koruyarak Bu Görevi En İyi Şekilde Yerine Getiren Tüm Basın Mensuplarının Basın Bayramı'nı Kutluyorum” Dedi.

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:29
Başkan Şirin’den 108’inci yıl kutlama mesajı
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türk basınında sansürün kaldırılması ile bu yıl 108’incisi kutlanan Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şirin, “Doğru ve tarafsız haberciliği ilke edinmiş, halkımızın haber alma hakkını koruyarak bu görevi en iyi şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılışının 108’inci yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, halkın doğru haber alma hakkı noktasında önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarına özgür ve demokratik çalışma ortamı dileyen Başkan Şirin, mesajında, “Geçmişine baktığımız zaman 10 Mayıs 1876’da uygulanan sansürle, kontrol ve denetimden geçtikten sonra yayınlanan gazeteler, 24 Temmuz 1908 tarihinde uygulamadan kaldırılan denetimle özgürlüğüne kavuşmuştur. Ardından gelen süreçte ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Basın milletin müşterek sesidir” sözüyle basının önemini vurgulamıştır. Bu düşünceden hareketle 10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır nitelikte bir basın günü oluşturmayı planlamıştır. Falih Rıfkı Atay tarafından bayramın her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanılması fikri kabul edilmiştir. Türk Dili’nin de yaygınlaştığı o günden bugüne gelinen süreçte basın mensupluğu onurlu bir meslek haline gelmiştir” dedi.
“Basın kamuoyunun gözü kulağı ve sesidir”
Önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri içinde yerine getiren basın çalışanlarının yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Başkan Şirin mesajını şöyle tamamladı:
“Kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan, her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmememiz mümkün değil. Bu anlamda yazı işleri müdüründen editörüne, muhabirine, reklam departmanından, matbaasında çalışanına kadar bir gazeteyi vatandaşın eline yoğun emekle ulaştıran; yağmur, çamur sıcak soğuk demeden 7/24 görev başında olan ve ayrıca Turgutlu Belediyesi olarak hizmetlerimizi vatandaşa aktarmakta bizlere desteğini esirgemeyen başta yerel medya mensuplarımız olmak üzere tüm basın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında onurlu bir meslek icra ederek bizlerle sürekli beraber olan değerli basın çalışanlarının 108’inci Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287