Mersin’de darbe girişiminin 1. haftasında demokrasi yürüyüşü

Mersin’in Erdemli ilçesinde demokrasi nöbeti aralıksız sürüyor.Darbe girişimin 1. haftasında vatandaşlar Erdemli sahilinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler eşliğinde yürüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 00:06
Mersin’de darbe girişiminin 1. haftasında demokrasi yürüyüşü
Mersin’in Erdemli ilçesinde demokrasi nöbeti aralıksız sürüyor.
Darbe girişimin 1. haftasında vatandaşlar Erdemli sahilinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler eşliğinde yürüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlarda bulunan binlerce vatandaş, yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulanarak İstiklal Marşı okudu. Zaman zaman ’Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları atıldı. Program Suriyeli Hafız Muhammed Cemal Şevke’nin Kur’an tilavetiyle devam etti.
AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Topçu vatandaşlara ’demokrasi nöbeti’ dolayısıyla teşekkür etti. Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, "Hepimiz önce şaşırdık. O gece bir darbe girişimi olacağını, birilerinin bu milleti köleleştirmek için harekete geçeğini burada hiç kimsenin aklından geçirdiğini zannetmiyorum. Ama bir şeylerin farkında değillerdi. Hakikaten de Anadolu insanının ne karakterini ne yapısını tanımamışlardı" dedi.
Taştan, "Millet aslında vatanın ve hürriyetin ancak demokrasiyle, hak ve hukukuna sahip olmakla, kendisini idare edecek insanlarında kendi rızasıyla oraya gelmesini, istikbali için de, geleceği içinde elzem olduğunun farkındaydı" ifadelerine de yer verdi.
Gazi emekli Albay Hüseyin Kılbaş yaptığı konuşmayla vatandaşlardan büyük alkış aldı. Kılbaş, "Devletin tanklarını çaldılar, ordumun toplarını çaldılar, 20 yaşındaki Mehmetçiklerimi çaldılar, namluyu bize çevirdiler. Aynı İsrail siyonist soysuzlarının Marmara gemisine yaptıklarını bugün tüm Türkiye’ye yaptılar. Bugün 7 düvele karşı değil 77 düvele karşı siz aynı Çanakkale’deki kınalı kuzularımız gibi, aynı Sakarya’daki Mehmetçiklerimiz gibi bu vatanın bu bayrağın namusunu canınız pahasına kurtardınız" diye konuştu.
Programda ilkokul öğrencilerinin gözyaşlarıyla okuduğu İstiklal Marşı dakikalarca alkışlandı. Demokrasi nöbetinde bayılan bir vatandaşa da 112 ekiplerince müdahale de bulunuldu. Hastaneye kaldırılan vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287