Değerli okurlarım,
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Milis gücü" tartışmasında“Konya ve Tokat’ta silahlı eğitim kampları kurulduğunu duyuyoruz.” diyerek idda etmesi Türk halkı olarak hepimizin aklını bulandırmaktadır. Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir zamanları İçişleri Bakanlığını yapan birinden bu gündeme damgasını vuran bilgileri duymak vatandaş olarak hepimizin üzerinde şok tesiri yaratmıştır.

Devletin kolluk kuvvetlerinden bağımsız, iktidara yakın bir milis gücü kurulduğu yönünde iddialar son dönemde siyasetin gündeminde.  Sivillere 15 Temmuz darbe girişimi ve devamında terör olarak gördükleri eylemlere şiddet kullanarak müdahale etmeleri durumunda ceza muafiyeti getiren 696 sayılı KHK tartışmayı iyice alevlendirdi. Meral Akşener’le  konu gündeme geldi. Meral Akşener şöyle dedi: “Son dönemde üniformalı uzun namlulu silahlarla bazı kişiler ortalıkta dolaşıyor.'' Bunlarla ilgili çok önemli iddialar var. Örneğin Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılırsın ve bize bilgi verilsin.Diyerek mevcut hükümetten bilgi istenilmektedir. Bu bilginin istenmesinin şekil bakımdan çok hoş bir davranış olmadığını ifade etmek isterim. Devletin kendine has bir yapısı sistemi vardır.Bu yapının doğruluğunu teyyit etmeden "Duyuyoruz,dolaşıyor" gibi kulaktan duyma mesnetsiz bilgilerle hükümeti köşeye sıkıştıracaklarını zannederek halkın kendilerine karşı teveccüh göstermelerini beklerlerken hem kendilerini hemde hükümeti zor duruma düşürmekteler. Vatandaş olarak hepimiz haklı olarak bu devletin bir ferdi olarak böyle bir yapılanmanın mesnetliliği nedir sorusunu sorma hakkına sahibiz? Sayın Akşener'in iddasında: Sadat A.Ş'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olan E.Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından "Müslüman ülke ordularına hizmet verme" maksadıyla kurulmuş bir askeri güvenlik şirketiymiş. Bu idda edilen özel birlik veya ordu 2019 seçimlerinde şayet hükümet beklentisi dışında olumsuz sonuç alırsa bunlar ortamı gererek kaos ortamı oluşturarak seçimin akibetini değiştirme gibi çocuksu söylemlerle algı yaratmaya çalışmaları basiretsizce söylenilmiş laflardır. Bu kaynağın aslı astarı olmadan ülkemizin zaten başındaki bin bir türlü menfi durumlar seyrederken bu hezeyanlarla uğraşmak beyhudeliktir.
Ülke yönetimine aday olan liderlerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak beklentilerimiz sıralarsak, mevcut hükümetin illaki,kusurları hataları vardır. Bunları ayyukaya çıkarmaktansa,daha rasyonel yaklaşımla çözme yolunu hiç denediniz mi?
sırf muhalefet yapayım,kendimi hükümet karşıtı olan güruhlara daha çok nasıl sempati kazandırırım düşüncesiyle müfteri tavırlardan kaçınma yolunu hiç denediniz mi?
80 milyon vatandaşın nasıl ümiti olabilirim. Hükümetin başına geçtiğimde nasıl yenilikler ve projelerimle hizmet edebilirim düşüncesini hiç denediniz mi?
vatandaşın vitiriniyim diyerek,mecliste duruşum ve tavırlarımla örnek olmak için zingaflı konuşmaktan ve kavgadan vazgeçeyim düşüncesini hiç denediniz mi?
Küçük çocukların televizyon kanalları izlerken ebeveynlerine aaa bu amcalar neden kavgalar yapıyor demesinler düşüncesini hiç denediniz mi?
Belki de kendi torunlarınız bile sizlere soru sormaktalar dede siz neden yaramazlık yapıyorsunuz diyebilecekleri düşüncesini hiç denediniz mi?
Yahu şu millete kavga etmekten hizmet yapamadık. Aldığımız paralar,vekilliğin nimetlerini hak edebildik mi düşüncesini hiç denediniz mi?
Tarlasında elleri patlak patlak olan çiftçiyi,emeğinin karşılığını alamayan köylüyü hiç düşündünüz mü?
Herkes gece sıcak yatağında yatarken,gecesini gündüzüne katan hırlısıyla,hırsızıyla,teröristi ile mücadele eden Polis'imizin özlük haklarını neden veremiyoruz diye vicdan azabı hiç çektiniz mi?
ATM den demet demet paralar çekerken,asgari ücretlinin 1600 TL gibi komik bir maaş ile bir ay nasıl ailesini geçindirecek empatisini hiç yaptınız mı? Bu isteklerimizin ve dertlerimizi vatandaş olarak sormaya kalkarsak sayfalar yetmez. Bunlar aklımda geçenler. Bu yetiye sahip olacak liderlere ihtiyacımız var. Vatandaş olarak refah ve huzur içerisinde yaşamak hepimizin hakkıdır. Ülkemizi kaos ortamı içerisine terk etmeyecek vatanını milletini kendi çıkarlarından daha üst seviyede görecek liderlere ve devlet adamlarına ihtiyaçımız olduğunu unutmamak gerekir. Beyhude işleri bir tarafa bırakarak Türkiye'nin gerek iç dinamizmini sağlam zeminlere oturturmak,gereksede dış mihraklara karşı izlenilecek dış politikamızın başarılı olması adına yek vücut olmamız gerekliliğine inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.