"Adil Öksüz’ün birileri tarafından saklandığını düşünüyorum"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’nün firari ’TSK imamı’ Adil Öksüz’le ilgili, "Şu ana kadar öldüğüne ya da öldürüldüğüne dair bir bilgi yok. Başkaları tarafından saklandığını düşünüyorum" dedi.

banner279
11 Ocak 2017 Çarşamba 13:24
"Adil Öksüz’ün birileri tarafından saklandığını düşünüyorum"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’nün firari ’TSK imamı’ Adil Öksüz’le ilgili, "Şu ana kadar öldüğüne ya da öldürüldüğüne dair bir bilgi yok. Başkaları tarafından saklandığını düşünüyorum" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "15 Temmuz kontrollü darbeydi" sözlerine tepki gösteren Bozdağ, “Kılıçdaroğlu çok laf söylüyor. Ama hep desteksiz söylüyor. Bunlarla kamuoyunu ve halkımızı yanlış bilgilendiriyor. ‘15 Temmuz kontrollü darbe’ lafı Fetullahçı Terör Örgütü’nün propagandasıdır. Bu propagandanın Türkiye’deki dillendiricisi maalesef Sayın Kılıçdaroğlu olmuştur. O yapıyor bunu, o zaman milletin gözü önünde gerçekleşen bu kanlı hain darbe teşebbüsünü böyle takdim eden birisini ben anlamakta zorlanıyorum. Bu argümanı kim kullandı? Darbe teşebbüsünün başarısız olduğunu anladığı an Fetullahçı Terör Örgütünün kurucu yöneticisi ve bu darbenin planlayıcısı ve uygulayıcısı talimatını veren Fetullah Gülen kullandı. Ondan sonra onun etrafında olanlar bunu yaymaya çalıştılar ve ona destek veren dışarıdaki güçler bunu yaymaya çalıştılar. İçeride de bunun taşeronluğunu maalesef CHP yapıyor" dedi.

“ÖKSÜZ’Ü BİRİLERİNİN SAKLADIĞI KANAATİNDEYİM”

Bozdağ, Adil Öksüz’ün arandığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Yani Türkiye içinde her yerde didik didik aranıyor. Hem istihbarat örgütleri, hem kolluk güçleri hem de aziz milletimiz tarafından. Çünkü bu darbe teşebbüsünün içerisinde en önemli rol oynayanlardan bir tanesi bu. Görüntüleri de çıktı. Vatandaşımız onu herhangi bir yerde gördüğünde ben eminim ki görevli kolluk güçlerine hemen ihbar edeceklerdir. Şu ana kadar öldüğüne ya da öldürüldüğüne dair bir bilgi yok. Başkaları tarafından saklanıldığını düşünüyorum. Bu kadar bilinen birisinin ve herkesin de üzerinde hassasiyet gösterdiği birisinin kaçtığı zaman bir yerde mutlaka radara düşmesi, görülmesi gerekirdi. Şu ana kadar herhangi bir yerde radara düşmedi, görülmedi. Benim daha önce de ifade ettiğim görüşüm bu. Kendisinin kaçıp saklanmasından ziyade birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun bir zaman veya yol yöntem arayışı içinde olduğu kanaati bende var. Ama eninde sonunda yakalanacak ve yargıya hesap verecektir. Bundan kaçışı olmayacaktır."

“FETÖ İADE DOSYASI MAHKEMEYE GÖNDERİLMEDİ”

Bakan Bozdağ, FETÖ iade dosyası ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Haberler doğru, gönderilmedi. Amerika Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede de kendilerine ben bunu mahkemeye gönderilmesini söyledim. Onlar da bize şunu söyledi; ’Biz dosyamızın daha güçlü olmasını istiyoruz. Çünkü sizin biz burada mahkeme nezdinde avukatlığınızı yapacağız. Reddedilmek istemiyoruz’ dediler. Bizde dedik ki, ’Siz gönderin. Reddediyorsa mahkeme reddetsin. Biz dosyanın çok sağlam olduğuna inanıyoruz. Bu geçici tutuklama dosyasından daha güçlü dünyanın başka ülkelerinde de bir talep olduğunu ben zannetmiyorum’ dedim. O günden bu güne göndermediler. Bakanlıkta hala dosya tutuluyor. Çok net bir şekilde tutuluyor. Şuanda yeni yönetimi bizde bekliyoruz. Çünkü Türkiye mevcut yönetim tarafından bu konuda gerçekten sükutu hayale uğratıldı. Bir arpa boyu yol alamadık. Sadece görüşüyoruz, konuşuyoruz o kadar. Yani bizde görüştüğümüzü biliyoruz, konuştuğumuzu biliyoruz ama netice net. Biz bu dönemde oyalandığımızı düşünüyoruz. Görüyoruz nasıl oyaladıklarını da. Bunu kendilerine de ifade ettik, böyle bir intiba bu yapılanlardan bizde uyanıyor. Umarım ki yeni Amerika Başkanı Trump’ın göreve başlamasından sonra bu konuda ve diğer konularda Türkiye-Amerika ilişkilerini gerçekten model ortaklık, stratejik ortaklığın gereği olacak bir biçimde güçlendirecek ve adımlar atacak noktaya geliriz."

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILANLARIN İADESİ

Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

"İade konusuna gelince baktığınızda ’Siz vatandaşlıktan çıkardınız. Bunu niye iade edelim diyebilirler.’ Bunu değerlendirebilirler ama bu arada şunu vatandaşlarımızın da çok iyi bilmesi lazım. Vatandaşlıktan çıkarılmış olması suçlarını ortadan kaldırmıyor. Türkiye’nin yargılama yetkisi ortadan kalkmıyor. Cezalandırma yetkisi ortadan kalkmıyor. Ceza alması halinde cezasını infaz yetkisi ortadan kalkmıyor. Başka ülkelerin Türkiye’ye bunların iade etme, hükümlü ise nakletme ve diğer adli yardımlaşma müesseselerindeki yükümlülüklerini yerine getirme sorumluluğu da ortadan kalkmıyor. Bunun altını özellikle çizmek isterim. Nerede olursa olsun. İster vatandaşlıktan çıksın, ister çıkmasın Türkiye aleyhine suç işleyen birini yargılama yetkisi bağımsız Türk mahkemelerine aittir."

Son Güncelleme: 11.01.2017 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287