Bakan Çavuşoğlu Almanya’ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecek.

banner279
15 Şubat 2017 Çarşamba 22:08
Bakan Çavuşoğlu Almanya’ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Bakanımız, 16-17 Şubat 2017 tarihinde Almanya’nın Bonn kentinde yapılacak G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacaktır. Toplantıda başta sürdürülebilir kalkınma olmak üzere, barışı koruma ve Afrika ile işbirliği gibi küresel ve bölgesel konuların ele alınması öngörülmektedir” denildi.

Açıklamada, Çavuşoğlu’nun toplantıda Türkiye’nin MIKTA Dönem Başkanlığı öncelikleri hakkında bilgi vereceği kaydedilerek, “Bu toplantı marjında, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya’dan oluşan MIKTA ülkeleri de Sayın Bakanımız başkanlığında 16 Şubat 2017 günü Bonn’da 9. MIKTA Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda bir araya geleceklerdir. Ülkemiz bu yıl MIKTA dönem başkanlığını sürdürmektedir. Söz konusu toplantıda Sayın Bakanımız tarafından ülkemizin MIKTA Dönem Başkanlığı öncelikleri hakkında bilgi verilecek, ayrıca küresel ve bölgesel konularda fikir teatisinde bulunulacaktır. Söz konusu faaliyetler marjında Sayın Bakanımızın ayrıca çeşitli mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülmektedir” ifadeleri yer aldı.

(Caner Ünver /İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287