Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ülkeye resmi ziyarette bulunucak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12-15 Şubat 2017 tarihlerinde Körfez ülkelerinden Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a resmi ziyaretlerde bulunacak.

banner279
11 Şubat 2017 Cumartesi 11:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ülkeye resmi ziyarette bulunucak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12-15 Şubat 2017 tarihlerinde Körfez ülkelerinden Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a resmi ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan ziyaretlerle ilgili yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 12-13 Şubat tarihlerinde Bahreyn’i ziyaret ederek, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife ile bir araya geleceği, ayrıca üst düzey Bahreynli yetkilileri kabul edecekleri kaydedildi. Ziyaret sırasında Türkiye ile Bahreyn arasında çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmalarının imzalanmasının da öngörüldüğü ifade edildi.

Suudi Arabistan’a 13-14 Şubat tarihlerinde yapacakları ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşecekleri kaydedilerek ayrıca Suudi

Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Naif ve Veliaht Vekili Muhammed bin Selman’ı kabul etmesi öngörüldüğü bildirildi.

Katar’ı 14-15 Şubat tarihinde ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Tani ile bir görüşme gerçekleştirecekleri belirtildi.

Ziyaretler sırasında yapılacak görüşmelerde, anılan ülkelerle ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, ayrıca, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Söz konusu ziyaretlerin, gerek ikili, gerek Körfez İşbirliği Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi çok taraflı düzeyde, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’la işbirliğinin derinleştirilmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Son Güncelleme: 11.02.2017 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287