"El birliği ile üzerimize düşen neyse onu yapacağız"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’da geçtiğimiz günlerde yağan dolu sebebiyle sebze ile meyveleri zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, el birliğiyle üzerlerine düşenin yapılacağını söyledi. 

banner279
22 Temmuz 2017 Cumartesi 22:46
"El birliği ile üzerimize düşen neyse onu yapacağız"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’da geçtiğimiz günlerde yağan dolu sebebiyle sebze ile meyveleri zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, el birliğiyle üzerlerine düşenin yapılacağını söyledi. 

Bakırköy Mahallesi’nde askere gidecek olan gençler tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, köy kahvesinde afetzede çiftçilerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Aynı 18’inde sabah erken saatlerde Bakırköyümüzü de içine alan dolu felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bununla ilgili bilgiler aldık. Sonuç olarak üreticilerimizin tam da hasat zamanında büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını gördük. Bu felaketle karşı karşıya kalan çiftçilerimize geçmiş olsun. Bizim siyaset anlayışımız ve yönetim anlayışımız vatandaş odaklı. Vatandaşın dertleriyle, talepleriyle ilgilenmek, onların nabzını tutmak ve gerekeni yapmak. Buraya gelerek bu felaketi yerinde görmek, sizlerin ifadelerinizle kavramak ve nihayetinde Başbakanımıza, hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza buradaki fotoğrafı tam olarak yansıtabilmek” dedi.

“Yaşanan bu felaketi çıplak gözlerle çok iyi bir şekilde gördük” diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Tarlalarımızın içine kadar girdik ve numunelerimizi aldık. Pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulumuzda bu numuneleri götüreceğiz. Bununla ilgili ne yapılabilecekse yapacağız. Üreticilerimizin TARSİM’den faydalanmaları gerekiyor. Ama burada öğrendiğim kadarıyla mülkiyet problemi var. Mirasçılardan intikal eden ve halen mirasçıların adına kayıtlı olduğu için bugün üreticinin adının yansımadığı nedenden dolayı TARSİM’in yapılmasının imkanı olmadığından bir mağduriyet söz konusu. Mülkiyeti olanlar için TARSİM’in ne kadar elzem olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Çünkü sonuçta bu bir afettir. Öngörülen bir durum değildi. Ne zaman geleceğini bilemeyiz. Onun için hükümetimizin ve devletimizin sağlamış olduğu bu imkanlardan mutlaka yararlanın. Bu durumu gördüm, müşahede ettim ve fotoğrafı çektim. Bu fotoğrafı arz edeceğim. Mağduriyeti anlatacağım. Elbirliğiyle üzerimize düşen neyse onu yapacağız.”

Bakırköy Mahallesi Muhtarı Kazım Önen köylünün mağdur olduğunu söylerken, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem de ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

(Yasin Keskin / İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287