Tekkeköy’de demokrasi şehitleri için dua gecesi

Tekkeköy Belediyesi, darbe girişiminde şehit düşen demokrasi şehitleri için Kur’an-ı Kerim okuttu.Tekkeköy ilçe meydanında gerçekleştirilen programda Tekkeköy Müftülüğü’nde görev yapan din görevlileri tarafından yapılan duaların...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 16:20
Tekkeköy’de demokrasi şehitleri için dua gecesi
Tekkeköy Belediyesi, darbe girişiminde şehit düşen demokrasi şehitleri için Kur’an-ı Kerim okuttu.
Tekkeköy ilçe meydanında gerçekleştirilen programda Tekkeköy Müftülüğü’nde görev yapan din görevlileri tarafından yapılan duaların ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler okundu. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar gecede yaptığı konuşmada, "15 Temmuz Cuma akşamı hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türk demokrasisine karşı yapılmış bir terörist eyleme hep birlikte şahit olduk. Bu eylem hamdolsun ki milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu komutan ve askerleri ile emniyet güçlerimizin cefakar mensupları tarafından çok kısa zamanda bertaraf edildi. Başkomutanımızın halkımızdan isteği, o gecenin gerçek kahramanı olan, darbe girişiminde alçaklara gerçek darbeyi vuran milletimizin bu operasyonlar bitene kadar sokaklarda kalması, meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürmeleriydi. Bizlerde milletimiz ile birlik demokrasi nöbetimizi ilk andan itibaren sürdürmeye devam ediyoruz. Bu akşam burada Fethullahçı terör örgütünün askeri darbe girişiminde şehit düşürülen demokrasi şehitlerimiz için dua gecesi düzenledik. Allah bugün burada yapılan duaları kabul ve makbul eylesin. Yüce Rabbim inşallah onların ruhlarını şad edecektir. Çünkü onlar Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne, Türk bayrağının dalgalanmasına, vatana, devletin bütünlüğüne ve Türkiye’nin geleceğine karşı olan darbecilerle savaşmışlardır. Vatanı milleti için gözlerini bile kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Bu darbeciler silahlı kuvvetlerin içinde yer alan vatan haini bir grup kalkışmacıdır. Bununda ayrımını çok iyi bir şekilde yapmalıyız. Silahlı kuvvetlerimizi kesinlikle genelleyemeyiz. Çünkü silahlı kuvvetlerimizin içerisinde çok değerli asker ve komutanlarımız var. Zaten silahlı kuvvetlerimizin çoğu Türk halkıyla beraber bu darbe girişimine karşı tepkisini koymuştur. Bu akşam burada darbe girişimde hayatını kaybeden vatansever vatandaşlarımız, askerlerimiz ve polislerimiz için hep bir ağızdan dua ediyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin. Mekanlarını cennet eylesin” dedi.
İlçe halkının ilk andan itibaren üzerine düşenleri en güzel şekilde sergileyerek demokrasisine sahip çıktığını söyleyen Başkan Togar, ‘‘Bu akşam düzenlenen demokrasi şehitleri dua gecemizde Tekkeköy her zaman olduğu gibi bugünde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Yediden yetmişe genç yaşlı, kadın erkek, çoluk çocuk ile farklı siyasi partili herkes demokrasi şehitlerine dua için bu meydana akın etti. Meydanımız demokrasi meydanına döndü. Kaymakamımız, Jandarma Komutanımız, Emniyet müdürümüz, müftümüz, kaymakamlık daire amirlerimiz, siyasi parti başkanlarımız ve temsilcileri, muhtarlar yani tüm Tekkeköy devlet millet el ele bu meydanda. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Aziz Türk Milleti bir kez daha tarih yazdı. 15 Temmuz 2016 tarihi ülkemiz demokrasi tarihine kara bir leke olmasının yanında milletimizin darbeye karşı onurlu duruşu ve darbeyi durdurması açısından dünya ülkelerine bir demokrasi örneğidir. Bu akşam burada bu meydanı demokrasi meydanına çeviren herkese teşekkür ederim. Tekkeköy ‘vatan mevzubahis ise gerisi teferruattır’ anlayışını en güzel şekilde sergiledi. Bayraklarını eline alıp meydana koşan birler meydanımızı kırmızı beyaz şanlı bayrağımızla süsledi” diye konuştu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dua gecesine AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan ile Fuat Köktaş, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, AK Parti ilçe Başkanı Yusuf Güngör, Belediye Meclis üyeleri, kaymakamlık daire amirleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yediden yetmişe farklı siyasi görüşlere sahip binlerce vatandaş katıldı. Demokrasi şehitler için yapılan dua sırasında duygulu anlar yaşanırken, vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Program daha sonra yemek ikramı ve dualarla sabaha kadar sürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287