Antalyaspor hedef 3 transfer

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Takımda Yerli Oyuncu Sayısını Arttıracaklarını Belirterek, 3 Transfer Daha Yapacaklarını Kaydetti.

banner279
22 Temmuz 2016 Cuma 17:58
Antalyaspor hedef 3 transfer
Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, takımda yerli oyuncu sayısını arttıracaklarını belirterek, 3 transfer daha yapacaklarını kaydetti.
Başkan Öztürk, göreve geleli 3 ay olduğunu aktararak, başkanlıktaki amacının düzgün işler yapmak ve Antalyaspor’un vizyonunu değiştirmek olduğunu kaydetti. Görevi aldıktan sonra çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Öztürk, “Futbolcular kulübün en büyük değeridir. Futbolcu alınırken ve satılırken çok dikkatli olunmalıdır. Sportif başarıya etki eden en önemli bir konudur. Burada Jose Morais önderliğinde bir beyin takımımızı oluşturduk. Önceliğimiz nedir, hangi pozisyona futbolcu ihtiyacımız var. Ömer Şişmanoğlu’nun geri çağrılmasından sonra bir forvet ihtiyacı oluştu. Bir orta saha, bir stoper düşüncemiz vardı. Bu noktada iki transfer yaptık” dedi.
Yeni transferleri Emre Güral ve Deniz Kadah’ın çok yönlü iki oyuncu olduğunu ifade eden Öztürk, “Değeri olan futbolcular. Deniz, Türkiye’nin en iyi santrforlarından birisidir. Emre forvet ama kanatlarda da oynayabilen ve süratli olan bir futbolcu. İkisi de boy olarak yüksek, fiziksel olarak güçlü ve diri oyuncular ve Türkler” diye konuştu.
“Takım gençleşecek ve Türkleşecek”
Antalyaspor’u mevcut kadrosunun çok iyi olduğunun altını çizen Öztürk, “Ama çok daha iyi olabilir. Yabancı oyuncu sayısı çok fazla kulüpte. Bizim ilk 11 de 2 Türk oyuncumuz vardı. Birinci hedef Türk oyuncu sayısını yükseltmek. Yabancı oyuncu getirmek daha zorlaştı. Türk futbolcular takımı daha fazla sahiplenir, alıcı bakımından daha kolay takım bulabilir. Yarı yarıya dengeyi kurmak istiyoruz. Yaş seviyesini aşağıya çekmek istiyoruz. İlk hedefimiz 28’e çekmek. İlerleyen yıllarda 24 ve 23 yaşları önceliğimiz. Bunu da doğru yapılanma ile yapabiliriz” ifadelerine yer verdi.
“3 transfer”
Kanat, orta saha ve stoper mevkine birer futbolcu transfer etmeyi düşündüklerini aktaran Öztürk, önceliklerinin yerli oyuncu olacağını ve yüksek maliyetli futbolcu transfer etmeyeceklerini kaydetti.
“Antalya’da potansiyel var”
Antalyaspor’da profesyonelleşme ile birlikte düzgün planlama yapmak istediklerini dile getiren Öztürk, “İş yoğunluğu olarak yüksek. Camiadan aldığımız tepkiler bizi sevindiriyor. Futbolda iş başarıda dönüyor. Transferlerde sessiz kaldık. Stadyumda çimle ilgili bir rapor düzenledik. Buradaki çalışmamız çok beğenildi. Şeffaf iletişim çok önemlidir. İki üç sene içinde liderliğe oynayacak bir takım oluşturabiliriz. Bu potansiyel Antalya’da var” dedi.
Öztürk, Antalyaspor’da transfer politikasının değiştiğini belirterek, alacakları oyuncunun en az üç maçını izlediğini kaydetti.
“Gencer’e sitem”
Antalyaspor Eski Başkanı Gültekin Gencer’in kulübün mali durumu hakkındaki açıklamalarını eleştiren Öztürk, “Eski başkan demeç vermeyi çok seviyor. Bizi rakamları bilmemek, hesap yapmamakla niteliyor. Bizim nereden geldiğimiz, şirketlerimizin durumu bellidir. Destek verecekse gelsin hesap yapsın destek versin. Sorumluluk almak istiyorsa gelsin elini taşın altına koysun. Kendi döneminde oluşan borçlar hakkında da sorumluluk alsın. Keşke öğretebilse de ondan bir şeyler öğrensek” ifadelerine yer verdi.
“Transfer engeli”
Giden futbolcuların alacaklarının ödenmemesi ile yaşanan transfer engelinin ortadan kalktığını dile getiren Öztürk, “Gelecek oyunculara lisans çıkmaması gibi bir durum söz konusu değil. Transfer engeli gibi bir durumumuz yok” dedi.
“Eleştirilere cevap”
Toplantının otelinde düzenlenmesi ile ilgili olarak ise Ali Şafak Öztürk, “Antalyaspor’la ilgili toplantıyı her yerde yapabiliriz. Bu yer tesislerde olabilir, başka bir yerde olabilir. Amacımız burada bir araya gelip, Antalyaspor adına doğru işler yapabilmektir. Hakkımda sosyal paylaşım sitelerinde yapılan eleştirilere katılmıyorum. Yapılan eleştiriler beni kırdı. Kimseyi ayağıma çağırmak gibi bir niyetim olamaz. Reklama da ihtiyacımız yok” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287