Şampiyon tenisçi başarı sırlarını anlattı

Milli tenisçi İpek Soylu, "Hayatın her alanında bir şeyleri başarmak istiyorsanız disiplinli olmak çok önemli. Ben kendi kariyerimde bunu gördüm" dedi.Tenisin en prestijli turnuvalarından Wimbledon Tenis Turnuvası’nda teklerde Grand Slam...

banner279
28 Kasım 2016 Pazartesi 10:29
Şampiyon tenisçi başarı sırlarını anlattı
Milli tenisçi İpek Soylu, "Hayatın her alanında bir şeyleri başarmak istiyorsanız disiplinli olmak çok önemli. Ben kendi kariyerimde bunu gördüm" dedi.
Tenisin en prestijli turnuvalarından Wimbledon Tenis Turnuvası’nda teklerde Grand Slam ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olan ve Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyon olarak Türkiye’ye ilk Grand Slam kupasını getiren İpek Soylu, mezun olduğu Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okullarında, öğrencilere başarısının sırrını anlattı.
Böyle bir başarıyı kısa sürede elde etmenin zor olduğunu belirten Soylu, tenise 6 yaşında Adana Tenis Dağcılık Kulübünde başladığını söyledi. Soylu, elde ettiği başarıda, beden eğitimi öğretmeni Mustafa Keser ve diğer öğretmenlerinin de büyük emeği bulunduğunu kaydetti.

"GÜNDE 4 SAAT TENİS OYNUYORUM VE 1,5 SAAT KONDİSYON ÇALIŞIYORUM"
Bu yıl dünyanın birçok ülkesinde turnuvaya katıldığını belirten Soylu, "Türkiye’ye döndüğüm haftalar cidden çok az. Sezon arası olduğu için şu an dinleniyorum. Bir sporu profesyonel olarak yaptığınız zaman, özellikle teniste, çok fazla çalışıp tekrar yapmanız gerekiyor. Günde 4 saat tenis oynuyorum ve 1,5 saat tenis dışında kondisyon çalışıyorum. Tabii bunun yanında dinlenmek de çok önemli. Günümün geri kalanını dinlenerek geçiriyorum. Hayatın her alanında bir şeyleri başarmak istiyorsanız disiplinli olmak çok önemli. Ben kendi kariyerimde bunu gördüm" diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287