ANKARA / TEKHA

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen markaların yer aldığı listeyi güncelleyerek kamuoyuna duyurdu.

Güvenilir Gıda Portalı Üzerinden İlan Edildi

Kuşadası Belediyesi Bağlantılı Rüşvet Operasyonunda 16 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Kuşadası Belediyesi Bağlantılı Rüşvet Operasyonunda 16 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
İçeriği Görüntüle

Bakanlık, halk sağlığını riske atan firma, marka ve ürünleri “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” internet adresi üzerinden paylaşıyor. İnternet sitesinde bulunan “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ile “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” kategorilerine, 1’i sağlığı tehlikeye düşürecek nitelikte olmak üzere toplam 28 yeni ürün ilave edildi. Son güncellemeyle birlikte listede zeytinyağı, kıyma, yoğurt ve bal gibi temel gıda maddeleri yer aldı.

Sakatat Ve Kanatlı Eti Yakalandı

Yapılan denetimlerde, bir markanın “dana kıyma-lahmacun harcı” adıyla sunduğu üründe sakatata rastlandı. İstanbul’un Başakşehir ilçesinde hizmet veren bir işletmenin “koyun yoğurdu” etiketiyle sunduğu üründe inek sütü bulunduğu belirlendi. Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki bir firmaya ait “ısıl işlem görmüş dana sucuk” ürünlerinde mekanik ayrılmış kanatlı eti saptandı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren bir başka firmanın lahmacun harcında da yine kanatlı eti tespit edildi.