Tekirdağ’da DEAŞ’ın tank bakımcısı yakalandı

DEAŞ’ın tank bakımlarını yaptığı iddia edilen şüpheli Tekirdağ’da yakalandı.

banner279
31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:14
Tekirdağ’da DEAŞ’ın tank bakımcısı yakalandı

DEAŞ’ın tank bakımlarını yaptığı iddia edilen şüpheli Tekirdağ’da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ’da yol uygulaması yapan polis ekipleri, şüpheli bir aracı durdurarak araç içerisinde bulunan kişilerin kimliklerini kontrol etti. Yapılan kontroller sonucunda araçta bulunan Abdurrahman A. adlı şüphelinin DAEŞ’le bağlantısı olduğu tespit edildi. Daha sonra gözaltına alınarak sorgulanan şüpheli Abdurrahman A., Suriye’den yasa dışı yollardan Türkiye’ye girdiğini, Halep’te yaşadığı dönemde de DAEŞ içinde faaliyet yürüttüğünü, Deyrizor, Rakka ve Münbiç’te DAEŞ’e ait araçlara bakım yaptığını anlattı.

BABASI DA TANK SÜRÜCÜSÜ

Şüpheli Abdurrahman A. ifadesinde babası Temir Abu Y.’nin de bir dönem rejim yanlısı askeri gruplar içinde faaliyetlerde bulunduğunu anlattı. Polis ekiplerinin genişlettiği araştırmalarında, Temir Y.’nin DAEŞ içinde tank sürücüsü olarak görev aldığı tespit edildi. Tekirdağ Emniyeti’nin yaptığı soruşturmada elde edilen bilgilerin Hatay’la paylaşılması üzerine baba Temir Y.’nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Tekirdağ’da yakalanan ve DEAŞ’ın tank bakımcısı olduğu öne sürülen Abdurrahman A. adliyeye sevk edildi.

(Halil Dağ / İHA)

Son Güncelleme: 31.07.2017 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287