Trabzon Maçka'da Çatışma 1 Asker Şehit

Trabzon'un Maçka ilçesi Karaağaçlı köyünde İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler arama tarama faaliyetleri gerçekleştirdikleri sırada PKK'nın bölgede bulunan Karadeniz açılım grubu ile sıcak temasa girdi.  

banner279
16 Mayıs 2017 Salı 12:13
Trabzon Maçka'da Çatışma 1 Asker Şehit

Trabzon'un Maçka ilçesi Karaağaçlı köyünde İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler arama tarama faaliyetleri gerçekleştirdikleri sırada PKK'nın bölgede bulunan Karadeniz açılım grubu ile sıcak temasa girdi.  

Gelen son dakika bilgilerine göre yaralı askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi.

Bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor. 

VALİ YAVUZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada "Maçka ilçemiz kırsalında tek kişilik temas sağlandı. Bir uzman çavuşumuz hafif şekilde yaralandı" dedi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, konuyla ilgili açıklama yapılacağı bildirildi.  

3 POLİS ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ 

Geçen yıl 19 Temmuz'da PKK'lı bir terörist grup yolda devriye faaliyetinde bulunan polislerimize pusu kurmuş, çıkan çatışmada 3 polisimiz şehit düşmüştü.  

KÖSEOĞLU; "KARADENİZ GEÇİT VERMEZ" 

Trabzon Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Maçka'da gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili; "Hain teröristlerce Maçka'da dağlarda iz peşindeki askerlerimize açılan ateş sonucu yaralanan bir askerimize acil şifalar dilerim. Hainlere Karadeniz geçit vermez. Başaramayacaksınız" dedi

Osman Gazi Çetingöz

YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Açılan ilk ateşte yaralanan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı timin bölgede arama tarama faaliyeti gerçekleştirdikleri sırada terör örgütü PKK'nın bölgedeki grubu ile sıcak temasa girildi. 

Açılan ilk ateş sırasında 24 yaşındaki Osman Gazi Çetingöz isimli bir Uzman Çavuş yaralanırken, yaralı uzman çavuş kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Uzman Çavuş'un Yozgat nüfusuna kayıtlı ve bekar olduğu belirtildi.

OPERASYONA HALK DA KATILYIOR 

Açılım Grubu üyesi olduğu ve kış üstlenmesinden çıkıp bölgeye sızdıkları belirtilen teröristlerin kaçış yolları tutuldu. Bölgedeki sis nedeniyle operasyonların zorlukla yürütüldüğü bildirildi. Vatandaşlar, operasyonu yürüten askerlere, teröristleri bölgedeki kaçabileceği yerler konusunda bilgi veriyor, güzergahı gösteriyorlar. Bölgede oturan kimi vatandaşlar ise silahlanarak operasyona destek vermek için hazır bekliyor.

Detaylar >>>https://www.trabzonhabercisi.com/trabzon/macka-da-halk-operasyona-askerle-birlikte-katiliyor-h23853.html

Son Güncelleme: 16.05.2017 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287